Nobels Fredssenter

Besøk Nobels Fredssenter og få 25 prosent rabatt på inngangsbillettene. Nå kan du se den nye utstillingen om den uredde, tyske kritikeren og varsleren Carl von Ossietzky.

Documentation photo of the new exhibition The Dangerous Prize about Carl von Ossietzky, opening at NPC 9 June 2016

Fra utstillingen

Medlemsfordel

25 % på inngang. Husk medlemskortet.

Nobels Fredssenter har åpent fra tirsdag til søndag fra kl.10 til 18.
Det tilbys daglige omvisninger på engelsk kl. 14 og 15.

Ny utstilling: «Den farlige prisen»

I utstillingen «Den Farlige prisen» blir vi kjent med den tyske journalisten og redaktøren Carl von Ossietzky, som ble tildelt Nobels Fredspris i 1935. Tildelingen er en av fredsprishistoriens mest kontroversielle, men ble for ettertiden stående som en av de viktigste – og riktigste. Ossietzky varslet om tyskernes ulovlige opprustning før 2. verdenskrig, han ble dømt som landssviker og tildelingen av Nobels fredspris til ham skapte stor splid i det politiske Europa, med protester fra både Hitler og vår egen Hamsun. Hvem var denne uredde kritikeren og varsleren Ossietzky, og hvorfor skapte utdelingen av fredsprisen til ham slik furore?

Om Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter er museet om Nobels fredspris. Mer enn 120 fredsprisvinnere har fått Nobels fredspris siden 1901. De faste utstillingene fortelle historien om Alfred Nobel og om fredsprisvinnerne og deres arbeid. De skiftende utstillingene gir innsikt i aktuelle temaer knyttet til krig, fred og konfliktløsning, ofte presentert på nye og overraskende måter. Gjennom utstillinger, omvisninger, arrangementer og familieaktiviteter er senteret et sted for refleksjon, debatt og engasjement.

Det er også mye spennende for barna: I barneløypa «Fred & Toca Loca sier ifra» kan barn øve på å si sin mening og lære om fredsprisvinnere som har sagt fra om uretttferdighet.

Senteret holder til i den gamle Vestbanestasjonen på Rådhusplassen i Oslo.   

 

(Foto: Johannes Granseth for Nobels Fredssenter)

C Chat