Rasmus og Marte byttet bolig med OBOS

Paret slapp stresset og oppfylte drømmen med både utsikt og et urbant nabolag.

  • Tekst Martin Bergesen
  • Foto Hampus Lundgren

– Vi liker bypulsen – å se at det er folk rundt oss.

Fra vinduene i den nye leiligheten sin i Trondheim, kan Marte Nicolaysen se skog, snødekte fjell og et idrettsanlegg hvor det stadig er noen som spiller fotball eller volleyball. Fra takterrassen ser hun og ektemannen Rasmus Nicolaysen bort til Nidarosdomen og – på nyttårsaften – rakettene over byen.

De har bare bodd her noen måneder, men Marte merker allerede et løft sammenlignet med den gamle leiligheten – en fireroms på Lade som lå i første etasje.

– Der var det mye innsyn og ikke så mye utsyn.

Hver dag tittet de rett inn i en grå vegg, tilhørende naboblokka, og ikke så mye annet. For et par som liker å titte på folk og busser som fyker forbi når de sitter på kafé var det litt for monotont.

– Med soverom i første etasje er det ikke naturlig å trekke opp gardinene om morgenen når du våkner, sier Rasmus.

– Til tider føltes det som å bo i en boks.

Når han titter på livet som yrer utenfor den nye leiligheten føler han kontrasten er stor.

– Nå ser vi forskjell på søndag og lørdag. Og ungene synes det er spennende å sitte i vinduet og se hva som foregår.

Sjekk ut ledige boliger på Lade
Nå kan Rasmus og Marte slappe av med en ny og større leilighet akkurat der de ønsket å bo – på Lade i boligprosjektet Ladebyhagen.

Ville bli på Lade

Veien hit startet da de bestemte seg for at nok er nok og begynte å lete etter noe nytt. Å flytte ut av byen for å kunne kjøpe hus var én mulighet, men de slo det fra seg – de trivdes jo på Lade.

– Det er et krysningspunkt mellom byen og skogen og friarealene, sier Rasmus.

Likevel, de ønsket seg noe større. Det måtte være to bad, de ville opp fra første etasje og det måtte være utsikt.

I OBOS-prosjektet Ladebyhagen fant de alt dette. Men så var det dette boligsalget, da, med alt det ville medføre av styr.

Marte hadde kjedet seg en dag og malt stua lilla – «da jula kom var det ikke så fint sammen med rødt». Baderomsinnredningen var slitt og lister burde vært skiftet ut dersom boligen skulle ut på det åpne markedet. Og så var det alt livet som skulle leves samtidig.

– Det er ikke så kjekt å rydde leiligheten for visning når man har to unger og det skjer ting hele tiden. Det hadde blitt mye innsats om vi skulle selge selv. Så nå som vi fikk muligheten til å gjøre ingenting.....

Han ler. Marte skyter inn:

– Vi er ikke late, altså. Vi bare liker å slappe av.

Økonomisk forutsigbarhet

Fordi Ladebyhagen selges med mulighet for OBOS Boligbytte, fikk paret muligheten til å hoppe over både salgsforberedelser og usikkerheten et salg vanligvis medfører.

Etter å ha hatt en uavhengig takstmann på besøk godtok de å selge leiligheten til OBOS for takstsummen. Den økonomiske forutsigbarheten det ga dem var et stort pluss i boka.

– Vi inngikk handelen da det ikke var noen uroligheter i boligmarkedet, så OBOS gikk litt i pluss da de solgte den videre, sier Rasmus.

– På motsatt side: hvis vi skulle solgt leiligheten selv ville det tatt et par måneder, hvor vi skulle male, fikse småting og legge ut på Finn. Da ville nok prisen gått ned.

I september 2022 sto leiligheten klar, og familien flyttet en og en halv kilometer til det nye hjemmet sitt, med ti dager på seg til å rydde og vaske ut av den gamle.

– Det er snedig at vi bare fikk solgt uten å style eller male om, sier Marte.

– Alt som gjør at vi kan chille litt, det liker vi.

Les også om ulike finansieringsløsninger hos OBOS-banken