OBOS-medlemmer trenger ikke melde adresseendring

Nye kommuner og adresser fra 1. januar

Fra og med 1. januar 2020 skjer det store endringer i fylkes- og kommunestrukturen i Norge. Både kommune- og fylkesantallet justeres ned, og fra 2020 vil det være 356 kommuner og 11 fylker inkludert Oslo. I tillegg vil det også bli noen grensejusteringer.

OBOS forvalter ca. 2 000 selskaper i hele landet, og vi har ca. 500 000 adresser som må oppdateres.

Dersom du er OBOS-medlem trenger du ikke melde adresseendring til oss, vi oppdaterer alle adresser fortløpende etter 01.01.2020.

Lukk
Hopp til innholdet

Den snille naboen

Hva er det som er lastet ned av over 80 000 mennesker, og som gjør at hunden din logrer selv om du er på helgetur? Svar: Nabohjelp.

På kort tid har mange oppdaget gratis-tjenesten som gjør det enkelt å løse små og store ting i hverdagen.

Appen som ble lansert for et år siden, er nå lastet ned av rundt 80.000 mennesker landet rundt. Og mange av dem har oppdaget hvor effektiv den er når du vil dele ting og små tjenester med naboene.

Nabohjelp gjør det mulig å spørre naboene dine om hjelp. Du kan tilby hjelp og varsle om ulike ting som skjer i nabolaget. Du kan også selge eller gi bort ting du ikke trenger. Du kan velge å nå ut til kun ditt borettslag (gjelder foreløpig kun OBOS borettslag), eller til andre naboer i en radius fra 200 meter og opp til 3 kilometer.  

Og husk: Nabohjelp er åpen for alle, du trenger ikke være OBOS-medlem eller bo i et OBOS borettslag for å bruke appen, så spre gjerne ordet!   

- Å legge til rette for deling i nabolaget bidrar til å skape bedre samhold mellom naboer. Det er vi opptatt av.

Digitaldirektør Cathrine Wold Lund i OBOS.

Eksempler fra appen:

  • Så langt har 193 personer bedt om hjelp til å passe hunden, 150 personer har tilbudt seg å passe hund. Noen gjør det mot betaling, andre helt gratis.
  • En person på Nordstrand la nylig ut en fortvilet forespørsel: Har noen funnet bilnøkkelen jeg mistet? Like etter dukket det opp en nabomelding om at noen hadde funnet nøkkelen. Saken ble løst på 5 minutter.
  • Desember er en måned preget av festligheter. Mange har brukt appen til å låne bord, ekstra stoler og ting som champagne-glass og cocktailshaker. Hvorfor kjøpte masse ekstra utstyr når du kan låne det av en hyggelig nabo?
  • I dagene frem mot jul så vi at en rekke familier avtalte nissehjelp på julaften. I stedet for å overbevise barna om at julenissen ikke er pappa, ble det skaffet nabonisse via appen.

Nyheter i appen:

  • Det er nå mulig å filtrere bort ulike typer forespørsler man ikke ønsker i nyhetsfeeden. Dersom du ikke er interessert i å se hva som er til salgs i nabolaget, kan du enkelt filtrere det bort.
  • Vi har fått en del tilbakemeldinger fra brukere om at de ønsket å markere i appen at de er villige til å betale eller ønsker å få betalt for tjenester, for eksempel snømåking. Dette er nå mulig.
  • Mange bruker Nabohjelp til å sende ut beskjeder til nabolaget. Dersom du finner et nøkkelknippe, en mobiltelefon eller en bamse i oppgangen din kan du bruke den nye funksjonen Nabomelding. Alle naboer registrert i Nabohjelp får da se meldingen din!

Hva nå?

Vi jobber hele tiden med å forbedre Nabohjelp, og har en rekke planer for ny funksjonalitet. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger. Innspillene vi får fra brukere blir hørt og fører ofte til at vi gjør forbedringer. Så fortsett med det. Innspill kan gjøres direkte fra appen (under Kontakt kundeservice), eller ved å sende en e-post til nabohjelp@obos.no

Spre ordet!

Vi setter pris brukere som forteller andre om Nabohjelp gjennom både sosiale medier og direkte til venner og naboer. Husk at Nabohjelp er for alle. Dersom du ønsker å få tilsendt plakater eller brosjyrer som du kan dele med dine naboer, er det bare å sende en mail til nabohjelp@obos.no.

Nabohjelp fra OBOS er appen som gjør det enklere å spørre naboen. Over 100 000 naboer landet rundt har allerede tatt appen i bruk, og hver dag hjelper de hverandre med å løse små og store oppgaver. 

Last ned Nabohjelp i dag

Har du fortsatt ikke fått hengt opp den hylla? Rekker du ikke å lufte hunden på torsdag? Spør naboene om hjelp gjennom Nabohjelp. Lett, hyggelig og ikke minst miljøvennlig!