Hopp til innholdet

Den snille naboen

Hva er det som er lastet ned av over 80 000 mennesker, og som gjør at hunden din logrer selv om du er på helgetur? Svar: Nabohjelp.

På kort tid har mange oppdaget gratis-tjenesten som gjør det enkelt å løse små og store ting i hverdagen.

Appen som ble lansert for et år siden, er nå lastet ned av rundt 80.000 mennesker landet rundt. Og mange av dem har oppdaget hvor effektiv den er når du vil dele ting og små tjenester med naboene.

Nabohjelp gjør det mulig å spørre naboene dine om hjelp. Du kan tilby hjelp og varsle om ulike ting som skjer i nabolaget. Du kan også selge eller gi bort ting du ikke trenger. Du kan velge å nå ut til kun ditt borettslag (gjelder foreløpig kun OBOS borettslag), eller til andre naboer i en radius fra 200 meter og opp til 3 kilometer.  

Og husk: Nabohjelp er åpen for alle, du trenger ikke være OBOS-medlem eller bo i et OBOS borettslag for å bruke appen, så spre gjerne ordet!   

- Å legge til rette for deling i nabolaget bidrar til å skape bedre samhold mellom naboer. Det er vi opptatt av.

Digitaldirektør Cathrine Wold Lund i OBOS.

Eksempler fra appen:

  • Så langt har 193 personer bedt om hjelp til å passe hunden, 150 personer har tilbudt seg å passe hund. Noen gjør det mot betaling, andre helt gratis.
  • En person på Nordstrand la nylig ut en fortvilet forespørsel: Har noen funnet bilnøkkelen jeg mistet? Like etter dukket det opp en nabomelding om at noen hadde funnet nøkkelen. Saken ble løst på 5 minutter.
  • Desember er en måned preget av festligheter. Mange har brukt appen til å låne bord, ekstra stoler og ting som champagne-glass og cocktailshaker. Hvorfor kjøpte masse ekstra utstyr når du kan låne det av en hyggelig nabo?
  • I dagene frem mot jul så vi at en rekke familier avtalte nissehjelp på julaften. I stedet for å overbevise barna om at julenissen ikke er pappa, ble det skaffet nabonisse via appen.

Nyheter i appen:

  • Det er nå mulig å filtrere bort ulike typer forespørsler man ikke ønsker i nyhetsfeeden. Dersom du ikke er interessert i å se hva som er til salgs i nabolaget, kan du enkelt filtrere det bort.
  • Vi har fått en del tilbakemeldinger fra brukere om at de ønsket å markere i appen at de er villige til å betale eller ønsker å få betalt for tjenester, for eksempel snømåking. Dette er nå mulig.
  • Mange bruker Nabohjelp til å sende ut beskjeder til nabolaget. Dersom du finner et nøkkelknippe, en mobiltelefon eller en bamse i oppgangen din kan du bruke den nye funksjonen Nabomelding. Alle naboer registrert i Nabohjelp får da se meldingen din!

Hva nå?

Vi jobber hele tiden med å forbedre Nabohjelp, og har en rekke planer for ny funksjonalitet. Vi setter stor pris på tilbakemeldinger. Innspillene vi får fra brukere blir hørt og fører ofte til at vi gjør forbedringer. Så fortsett med det. Innspill kan gjøres direkte fra appen (under Kontakt kundeservice), eller ved å sende en e-post til nabohjelp@obos.no

Spre ordet!

Vi setter pris brukere som forteller andre om Nabohjelp gjennom både sosiale medier og direkte til venner og naboer. Husk at Nabohjelp er for alle. Dersom du ønsker å få tilsendt plakater eller brosjyrer som du kan dele med dine naboer, er det bare å sende en mail til nabohjelp@obos.no.

Nabohjelp er appen som bringer de gode naboene sammen. Ja, appen er allerede til glede for mange – over 154.000 for å være litt mer nøyaktig – og snart forhåpentligvis også for deg.

Det er enkelt, bærekraftig og ålreit for lommeboka. Og toppen av det hele – du blir litt bedre kjent med de gode naboene dine. Bare prøv selv! Appen er gratis og åpen for alle.

Last ned Nabohjelp


Rekker du ikke lufte hunden? Spør naboen!

Nabohjelp gjør det enkelt å spørre naboen. Du kan be om og tilby hjelp i nabolaget, selge eller gi bort ting du ikke trenger. Her kan du finne oversikt over arrangementer i nærområdet ditt, og hvor dine nærmeste hjertestartere er plassert. Og du kan plutselig oppdage nye steder i nabolaget du ikke ante fantes. Alt i en og samme app – ålreit, ikke sant?