Hjelpen er ikke langt unna med Nabohjelp

Trenger du eller kjenner du noen som trenger hjelp til stort og smått? Mange snille nabohjelpere stiller opp og tilbyr hjelp over hele landet.

Publisert: 4. april 2020

Vi tok en nærmere prat med Vivi Hatlem som ble så takknemlig for den gode hjelpen hun fikk da hun var i karantene, at hun bestemte seg for å hjelpe noen selv.

Vivi sin forespørselspost i Nabohjelp-appen

Hvordan brukte du Nabohjelp for å komme i kontakt med naboen som hjalp deg mens du var i karantene?

– Jeg hadde veldig lyst på nymalt kaffe fra en av mine favorittkaffebarer og ferskt glutenfritt brød fra bakeren. Jeg sjekket kartet i Nabohjelp og så etter noen som tilbød seg å hjelpe med innkjøp i nærheten av kaffebaren og bakeren, slik at det skulle være enklest mulig for dem.

Har du selv hjulpet noen naboer etter du la ut posten om at du kunne hjelpe?

– Jeg har hjulpet en nabo som bor i blokken rett over gaten for meg, men som jeg aldri har møtt, med å handle dagligvarer. Sendte bare bilder av kvitteringer og fikk beløpet vippset.

Bilde av Vivi brød og kaffekopp

Hva tenker du om behovet for en tjeneste som Nabohjelp?

– At tjenester som Nabohjelp finnes har for meg vært nydelig! Å bo alene når en er i karantene kan være fryktelig ensomt og stusselig. Det var derfor helt nydelig å kunne få det lille ekstra med nymalt kaffe og ferskt brød. Det gjorde dagene mine mye finere.

Hvordan opplever du å bruke Nabohjelp?

– Det ga meg en veldig god følelse å kunne bidra til at andre får det de trenger og den lille ekstra oppmerksomheten. Nabohjelp gjør det mulig å dele verktøy og utstyr, og at vi kan hjelpe hverandre. Det føles trygt fordi en har adresser og bilder.

– Jeg vil fortsette å ha på varsler for de som trenger hjelp i mitt nærområde også etter pandemien. Jeg ser fram til å dele mer av det vi ikke bruker så ofte, og å kunne hjelpe de som er syke eller skadet, eller bare å være en god nabo for noen som er ensomme.

Be om hjelp så får du svar. Det er mange som ønsker å hjelpe. Her er noen eksempler på flere snille naboer som har tilbudt sin hjelp:

Hundeelsker Joans stiller gjerne opp og lufter hunden din.

Hundeelsker Jonas stiller gjerne opp og lufter hunden din.

Line tilbyr å handle eller gjøre småærender i Nabohjelp-appen

Line er en av mange nabohjelpere som tilbyr seg å handle for andre som ikke kan forlate boligen sin, selvsagt på en tryggest mulig måte.

Henriette tilbyr hjelp med skolearbeid i Nabohjelp-appen

Henriette tilbyr hjelp med skolearbeidet. En reddende engel for barnefamilier med hjemmekontor.

 

Ikke lastet ned appen ennå? Last ned Nabohjelp her:

   

Illustrasjon av en mobiltelefon

Lurer du på noe?

Send oss en e-post i dag, så svarer vi deg så raskt vi kan.