OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Hør om Nabohjelp på NRK

SINTEF-forskere har konkludert: Nabohjelp skaper bedre nabolag. Hør supernabohjelper Vivi Hatlem og Cathrine Wolf Lund fra OBOS i samtale om appen i P1+ Frokostradio

Trykk her og hør innslaget

Bakgrunnen for NRK-innslaget er at forskere har undersøkt hvilken betydning appen kan ha i et nabolag. Den uavhengige forskningen på gratisappen Nabohelp er gjennomført av SINTEF i prosjektet Sharing Neighbourhoods. Forskerne har sett på hvordan appen brukes og hva det fører til.

I dag har den OBOS-utviklede tjenesten 155 000 brukere landet rundt, de fleste av dem i små og store nabolag i Oslo-området. Målet med delingsappen Nabohjelp er å bidra til bedre nabolag og et mer bærekraftig samfunn.

Forskerne har intervjuet 12 brukere i alderen 23 til 60 år, samt to ansatte i OBOS som jobber med utvikling av appen. I tillegg fikk forskerne tilgang til anonymisert data for bruk av appen fra OBOS.

Ifølge SINTEF har appen gitt brukerne mange positive gevinster:

  • Appen gjør det enklere å både be om, og tilby hjelp
  • Den gir bedre kunnskap om naboene og nabolag
  • Øker kontakten med naboene
  • Gir nye vennskap
  • Fører til mer gjenbruk og mindre avfall fordi man deler og gir bort ting
Supernabohjelper Vivi Hatlem og Cathrine Wolf Lund fra OBOS i samtale om appen i P1+ Frokostradio