Hvordan bruke mistet og funnet i Nabohjelp?

Med mistet og funnet kan du enkelt både lete etter ting du har mistet eller markere ting du har funnet i mistet og funnet-kart. Her får du en kjapp innføring i hvordan det fungerer fra oss som skrur på maskineriet i appen.

Publisert 4.12.2020

1. Kartet gir deg en oversikt over hvor ting er mistet ellet funnet

Ting som er mistede er markert i gult, mens ting som er funnet er markert i grønt. Klikker du på et ikon vil du få mer informasjon om det som er mistet eller funnet. Du kan også flytte deg rundt i kartet for å søke i områder utenfor ditt nærområde.
Husk! Når noen har markert noe som mistet er det som oftest en omtrentlig plassering. 

2. I feeden finner du det som er mistet eller funnet i ditt nærområde

Søker du i et nytt område i kartet vil postene i feeden din oppdatere seg. Du kan også velge hvilke typer poster du ønsker å se. Har du for eksempel funnet et par nøkler marker du mistet-poster i kategorien nøkler. Finner du en post du ønsker å svare på? Da klikker du på den for å starte en samtale. Det er kun den du svarer til som vil se ditt svar. 

3. Legg ut en mistet/funnet post

Dersom du har mistet eller funnet noe, legger du inn en beskrivelse av hva det gjelder. Gi en så detaljert beskrivelse som mulig og legg gjerne ved et bilde – det øker sjansen for at noen finner det du har mistet eller gjenforenes med det du har funnet. Når du legger ut en mistet og funnet post sendes det ikke ut varsel, så hvis du finner noe, lite eller stort, er det bare å legge det ut uten frykt for å "spamme" nabolaget ditt. Etternavnet og adressen din holdes skjult når du legger ut en mistet eller funnet post. På denne måten er det trygt å spørre om hjelp til å finne det du har mistet, som for eksempel husnøkler.

Mistet og funnet bannerillustrasjon

Ikke lastet ned appen ennå? Last ned Nabohjelp her:

   

Illustrasjon av en mobiltelefon

Lurer du på noe?

Send oss en e-post i dag, så svarer vi deg så raskt vi kan.