Fyll glasset med kjøleskapsgrøt
En av de diggeste frokostene vi vet om lager seg (nesten) selv. Kjøleskapsgrøt!
Rør sammen ingrediensene før du legger deg, i et matglass du har fra før, og våkne opp til fiks ferdig frokost. Vi har brukt et marmeladeglass her, men du kan bruke andre tomme og rene matglass med lokk, som det for eksempel har vært honning eller hummus i.
Du trenger:
- Et tomt og rent matglass med lokk
- 2 dl lettkokte havregryn
- 2 dl melk
- 1 dl vaniljekesam
- En neve mandler
- Blåbær og bringebær til topping
- Slik gjør du det:
Ha havregryn og melk i et glass med lokk og sett glasset i kjøleskapet over natta.
Hakk opp mandler som du rører inn i grøten.
Pynt med friske bær, spis og kos deg!
Tips:
Å lage kjøleskapsgrøt er en perfekt måte å bruke opp dæsjer og skvetter på. Tilsett cottage cheese fløte, kvarg, melk, syrnet melk, rømme og yoghurt, eller kanskje litt av alt sammen. Det kan godt ha gått ut på dato, så lenge det lukter og smaker greit. Det skal godt gjøres at det ikke blir godt!
Denne artikkelen er hentet fra sortere.no. Les hele artikkelen her. Foto: Anne Valeur