Fyll glasset med syltet rødløk
Sylting kan høres ut som en lang og omstendelig prosess, men egentlig kan du rekke å lage syltet rødløk mens tacofyllet putrer på lav varme.
Her får du en oppskrift på hvordan du sylter rødløk på den «ordentlige» måten, og hvordan du kan ta en snarvei dit.
Du trenger:
- Et stort tomt glass, vi har brukt et glass det pleide å være pastasaus i
- 2 stk rødløk i tynne skiver
- 1 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 dl eplecidereddik
- 0,25 ts hel pepper
- Slik gjør du det:
Kok opp vann, sukker og eddik i en kjele.
Når sukkeret har løst seg opp, legger du i rødløken og pepperkorn.
Kok opp og ta kjelen av platen.
Når løken er avkjølt, heller du den på et glass.
Skru på lokket. Løken holder seg i minst to uker i kjøleskapet.
Tips:
Visste du at det finnes en snarvei til syltet rødløk? Skjær en rødløk i tynne skiver. Dryss over en klype salt og en klype sukker. Skvis til slutt en lime over rødløken, bland alt sammen, og la det stå i minst ti minutter.
Denne artikkelen er hentet fra sortere.no. Les hele artikkelen her. Foto: Anne Valeur