Har du en pose tørrgjær å avse?

Slik startet posten Charlotte Kvalø la ut i Nabohjelp i april 2020. Gjærmangelen i norske butikker ble et faktum kort tid etter at regjeringen innførte de første tiltakene i forbindelse med koronapandemien. En kombinasjon av hamstring og en enorm bakebølge i landet gjorde det bort imot umulig å få tak i en pakke gjær.

Charlotte hadde i flere uker forsøkt å få tak i gjær da alt hun ønsket seg var en hjemmelaget pizza. Det så mørkt ut da den lokale kjøpmannen fortalte at det rett og slett var tomt for gjær hos leverandøren. Etter å ha lett i «alle butikker» bestemte hun seg for å legge ut en post i Nabohjelp. Kanskje det var noen snille naboer som kunne selge en pose tørrgjær?

Innen kort tid hadde hun fått flere svar i appen, og lykken var derfor stor da hun kunne hente en pose hos en av sine naboer – helt gratis. Charlotte forklarer hvor mye det betydde for henne i en vanskelig tid:

– Det tror jeg er den beste pizzaen jeg har laget i hele mitt liv, og den betydde så mye oppi all ensomheten. Selv om det bare var en pose tørrgjær var det likevel så mye mer. Det var faktisk et menneske som brydde seg.

For Charlottes nabo betydde kanskje ikke en pose gjær fra eller til så mye, men for Charlotte ga det sårt etterlengtet glede i en veldig spesiell tid.

Charlotte synes Nabohjelp er et kjempegodt nettverk å benytte seg av, spesielt i tiden vi er inne i nå, og vil oppfordre enda flere til å ta i bruk appen – både for å spørre om hjelp, men også for å hjelpe naboen hvis man kan det. Det kan bety så mye for noen!