Nærmere enn du aner. Lettere enn du tror.

Vi har blitt ganske gode til å kildesortere i dette landet. Mange nyhetsartikler melder at Norge er i verdenstoppen. Samtidig er det alltid mulig å bli bittelitt flinkere.

Mat og plast går av seg selv, men hvor leverer du glass, metall, tekstiler, elektronikk og alt det andre som ikke skal i posen med restavfall?

Den siste tiden har vi i Nabohjelp jobbet sammen med stiftelsen Loop for å tilgjengeliggjøre en komplett nasjonal oversikt over returpunkter i Nabohjelp. Steder du kan levere glass, metall, elektronikk, farlig avfall og alt det andre som ikke har en egen pose under kjøkkenbenken.

I oversikten er det over 7000 returpunkter. Det betyr at du både finner returpunktet nærmest der du bor, men også returpunktet nærmest der du er, uansett hvor du er.
Bare i Oslo er det nesten 800 returpunkter.

I tillegg til returpunktene vil vi fremover dele noen av Loops gode artikler om kildesortering, forbruk og gjenbruk. I første omgang har vi lagt ut noen ideer om hva du kan bruke returglassene dine til. Vi håper dette vil gjøre det litt enklere å ta gode valg når det kommer til sortering, retur og gjenbruk.

Er du i tvil på hvordan du skal sortere, eller hvor du kan returnere så kan du sjekke det i Nabohjelp fremover.

 

Skjermbilde fra returpunktfeeden: