Nyhetsbrev: Gjør det beste ut av påsken 2021 🐰

Kanskje heller ikke årets påske blir akkurat som du hadde håpet, men med noen ekstra feriedager fra (hjemme)kontoret er det likevel gode muligheter til å senke skuldrene, kose seg og prøve å finne gleden i de små tingene.

Det kan være alt fra å glede seg over at dagene blir lengre og varmere, eller at vi stadig blir flere nabohjelpere som kan hjelpe hverandre med stort og smått i hverdagen!

Hvordan kan du bruke Nabohjelp til å gjøre det beste ut av påsken 2021, spør du? Under finner noen tips fra oss i Team Nabohjelp:

💚 Hjelp en nabo. Du kan hjelpe med å handle inn matvarer, lufte hunden, låne bort verktøy eller kanskje byttelåne puslespillet du akkurat ble ferdig med. Det føles skikkelig godt å hjelpe en nabo – vi lover!

☀️ Oppdag skjulte perler i nabolaget ditt. Pakk Kvikk Lunsj og appelsin i sekken og dra på tur til et sted du aldri har vært før. Under skjulte perler finner du en oversikt over lokale steder og skjulte skatter som naboen har tipset om. Husk å hold avstand til de du møter på turen.

🎶 Strøm et digitalt arrangement. Mange arrangementer foregår digitalt i disse dager. Sjekk ut arrangementer i Nabohjelp – kanskje finner du et spennende webinar som kan by på ny læring.

🚲Lån det du trenger til ferien. I stedet for å kjøpe nytt kan du spørre naboen om å låne det du trenger til ferien, enten det er skistaver, sykkelpumpe, gardintrapp, stormkjøkken, vaffeljern, eller noe helt annet. Det er bra for lommeboka og i tillegg skikkelig ålreit for miljøet. Husk å følge gjeldende smittvernråd og -regler i møtet med naboen.

Litt hjelp fra naboen kan bety så mye 🤗

I april 2020 hadde Charlotte Kvalø forsøkt å få tak i gjær i flere uker da alt hun ønsket seg var en hjemmelaget pizza. Da hun nesten trodde at håpet var ute la hun ut en post i Nabohjelp. Les den hyggelige Nabohjelphistorien til Charlotte her.

Delta i spørreundersøkelse

Vi trenger fortsatt flere svar på undersøkelsen vi gjennomfører i samarbeid med CICERO Senter for klimaforskning. Hjelp oss med å samle kunnskap om hvordan vi kan utvikle boligområder med lavt klimaavtrykk og høy bokvalitet! Som en bonus kan være med i trekningen av et gavekort til en verdi av 500 kroner.

Du kan delta i spørreundersøkelsen her:

Ta vare på deg selv ❤️

Synes du det er vanskelig å glede seg over de små tingene om dagen? Du er ikke alene om det. Røde Kors’ globale undersøkelse viser at 1 av 2 har det dårligere mentalt på grunn av pandemien. Derfor har de laget åtte råd til hvordan du kan ta vare på deg selv. Les rådene her!

Påskehilsen fra,
Team Nabohjelp 🐣
Psst! I påskeuka kan du finne flere morsomme påskekonkurranser i Nabohjelp.