OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Nabohjelpere i alle aldre

87 år gamle Helge Arnold Svedal fra Trondheim er en aktiv bruker av Nabohjelp. Han mener flere på sin egen alder burde ta i bruk appen og se alle mulighetene den gir.

Helge ble først kjent med Nabohjelp gjennom et kurs ved Saupstad Frivilligsentral, i regi av SINTEF. På kurset fikk han hjelp til å laste ned appen og en enkel innføring i hvordan han skulle komme i kontakt med sine naboer. Helge forteller at forholdet mellom naboer har forandret seg mye i hans tid.

- Det er ikke samme aktivitetene på tunene som før. Her er det TV og Internett som må ta skylden, men verden går fremover og vi må være med. Her kan Nabohjelp være med på å skape kontakt mellom naboer igjen.

helge4

Helge finner turvenner i appen 

Siden Helge lastet ned appen har han lagt ut 20 poster i sitt nabolag. Han bruker appen til å selge ting, gi bort ting, låne bort ting og til å søke etter turvenner. Flere har svart på Helges poster, men han ønsker at enda flere eldre skal få øyene opp for appen.

- Det må skapes en større interesse blant eldre for å bruke Nabohjelp og for å vise alle mulighetene appen gir.

Helge_nabohjelp

Flere eldre bruker appen  

Divisjonsdirektør i OBOS, Cathrine Wolf Lund, forteller at gjennomsnittsalderen i Nabohjelp i dag er 38 år, men at appen også har nærmere 6 000 brukere over 65 år. Wolf Lund oppfordrer også flere eldre til å ta i bruk Nabohjelp.

- Med over 150 000 brukere er det veldig mange som er klare til å hjelpe med små og store ting i hverdagen, alt du må gjøre er å spørre. Det kan være alt fra hjelp til å klippe gresset, til handlehjelp eller for å spørre etter en ny turvenn slik som Helge gjorde. Nabohjelp er en lavterskel tjeneste for alle. 

Månedens nabohjelper 

For å gjøre stas på brukerne av appen kårer Nabohjelp hver måned, månedens nabohjelper. I juni 2020 var det Helge som stakk av med prisen, han fikk dermed to kinobilletter til fri disposisjon. Helge svarte raskt tilbake at han ville bruke billettene til å invitere med en nabo på kino gjennom Nabohjelp. 

Lurer du på hvordan Nabohjelp fungerer? Her får du en innføring i hvordan du kommer i gang med appen: Slik fungerer Nabohjelp 

Last ned Nabohjelp her