OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Tomatplanter og vennskap gjennom Nabohjelp

"Ble litt revet med i vår, og sitter nå med ALT for mange paprikaplanter". Slik startet posten Pia Ve Dahlen la uti Nabohjelp sommeren 2019. Lite visste hun om at Eva skulle ta kontakt, og at de kom til å bli venner som har snakket sammen ukentlig siden.

Pia er en flittig bruker av Nabohjelp. Hun har brukt appen både til å låne ting, som pussemaskin og slagbor, og til å gi bort ting, som puslespill og planter.

- Så sent som for et par dager siden lånte jeg bort bilen min til noen som holdt på med oppussing. Jeg er jo en samler og har sykt mye greier, så det føles fint å kunne låne bort ting jeg vet folk faktisk trenger.

pia gir bort
Foto:
Marte Haraldsen Photography

Paprika- og tomatplanter til overs  

Da Pia la ut posten om at hun hadde ekstra paprika- og tomatplanter til overs var det flere naboer som tok kontakt. Til sammen ga hun bort 40 paprika- og 20 tomatplanter. Blant naboene som fikk glede av nye tomatplanter var Eva Kittelsen. Eva hadde ikke fått sådd noen planter denne våren og syntes det var veldig hyggelig å kunne få store tomatplanter å sette på balkongen så barna kunne følge med på dem. 

Etter en kort dialog i Nabohjelp tok Eva kontakt med Pia på Facebook da det viste seg at de hadde mange felles venner og interesserer, blant annet innenfor miljø- og tekstilbransjen. Pia hadde allerede planlagt en frokost da Eva skulle komme og hente plantene, og inviterte likeså greit Eva til å være med. Det ble knallsuksess!

- Vi fant tonen umiddelbart og det tok vel ikke lange tiden før hun også satt og snakket med andre folk i miljø- og tekstilbransjen om alt mellom himmel og jord, og forhåpentligvis knyttet noen nye vennskap og samarbeid for fremtiden der, minnes Pia av sitt første møte med Eva. 

eva tomatplanteFoto: Eva Kittelsen

- Nå kommuniserer vi på ett eller annet vis nærmest ukentlig, og hun har blitt en fin venn å betro seg til. Vi har jo, sånn i etterkant, sett at begge sliter litt med en del av de samme tingene (særlig hva gjelder utbrenthet og det som følger med der), og kaster både bevisst og ubevisst ball om litt forskjellige ting. Hun har blant annet inspirert meg til å finne frem symaskina igjen, og komme i gang med den skuffen med "disse skal jeg fikse en dag"-klærne jeg har liggende, forteller Pia.  

Hverken Pia eller Eva hadde tenkt på Nabohjelp som et sted å møte nye venner, men er begge enig om at appen er en fin måte å tilrettelegge for mer samarbeid og samhold i lokalmiljøet. Eva mener at hvis man er åpen for det, så kan man lettere bli kjent med menneskene man prater med gjennom Nabohjelp.

Har du også noen tomatplanter eller noe annet til overs? Gi bort til noen i Nabohjelp, da vel! Kanskje du også treffer noen nye og spennende mennesker du aldri ellers ville ha møtt. 

Ikke lastet ned appen ennå? Last ned Nabohjelp her: