kvinne står ute med vannkanne og rake

Lei av vedlikehold av hus og hage?

Det er praktisk og enkelt å bo i en nybolig – velger du en OBOS-bolig kan du være sikker på at du får et hjem med flotte uteområder der andre tar seg av det meste av vedlikeholdet.

Frister det med praktiske løsninger som garasje i kjelleren og heis? Vil du bruke mindre tid på vedlikehold som gressklipping, snømåking, beising og hagearbeid? Å kjøpe nybolig fra OBOS gir deg gledene med vakre og funksjonelle uteområder, men du slipper unna det meste av vedlikeholdsarbeidet. 

For deg med grønne fingre, legger mange av våre nyboligprosjekter til rette for parsellhager. I tillegg er det også mulig å la det spire og gro på ditt eget uteområde enten det er en balkong, takterrasse eller markterrasse. 

– Bygger hjem

Vi har i nærmere 90 år bygget boliger med fokus på høy bokvalitet. 

– Vi bygger ikke bare boliger, vi bygger hjem og gode bomiljø. Vi bygger steder der folk skal leve, sier vår egen arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg. 

For å sørge for at uteområdene blir trivelige, bruker vi landskapsarkitekter for å skape et godt bomiljø.

– Det er to ting som er viktig når våre landskapsarkitekter skal lage gode uteområder, det er at det skal være grønt og frodig, og at det inviterer til bruk. Lite gleder meg mer enn når jeg ser mye mennesker på et område vi har laget, sier Martin Arentz-Hansen, som er prosjektleder for infrastruktur.

Derfor investerer vi i gode uterom

For oss i OBOS har gode uteområder vært fundamentalt helt siden vi bygget vårt første borettslag i 1931 på Etterstad i Oslo. 

– Det ble lagt stor vekt på å lage fine gårdsrom med parkmessig preg. Etter krigen gikk vi inn i en ny epoke der den bærende tanken var boliger i park, og uterommet som en fundamental del av de store boligprosjektene, sier vår egen arkitekturhistoriker Anne-Kristine Kronborg. 

Vi har lang tradisjon med å legge vekt på gode uterom, og når det nå bygges nye hjem over hele landet er det mer fokus på dette enn noen gang.

– Hvorfor har dette vært så viktig for oss i 90 år?

– Det handler om livet mellom husene og at vi i OBOS er opptatt av bokvalitet og å skape gode møteplasser, sier Kronborg. 

Her kan du ta en titt på noen av våre nyboligprosjekter i hele landet. Usikker på hva du er på jakt etter? Ta gjerne kontakt med oss, så finner vi et prosjekt som passer for deg.