Ungt par foran boligblokk bærer på flytteeske.

Overtakelse og innflytting

Endelig har dagen kommet og du skal overta den nye boligen din. Før du får nøklene i hånda, tar vi en gjennomgang av boligen sammen med deg.

Når du kjøper ny bolig fra OBOS, skal du være sikker på at alt er som det skal være. Derfor har vi en god prosess med flere sjekkpunkter underveis, blant annet en ferdigbefaring noen uker før overtakelse. Dette er viktig for å sikre at både du og vi blir fornøyde.

Noen uker før overlevering av boligen inviterer vi deg til et informasjonsmøte. Her får du vite alt du trenger i forbindelse med overtakelsen av boligen din, om oppgjør av resterende kjøpesum og om muligheten for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

På selve overtakelsesdagen

På overtakelsesdagen møter du representanter fra OBOS og entreprenøren vår, og sammen tar vi en gjennomgang av boligen. Nå er også alt arbeidet med fellesarealene ferdig, og du får se sportsboden og eventuell garasjeplass som tilhører boligen.

Dersom det har dukket opp feil eller mangler under ferdigbefaringen, går vi nå gjennom disse for å sjekke at alt er rettet. Eventuelle mangler noteres ned i overtakelsesprotokollen, som deretter signeres av både deg og oss.

Ikke glem oppgjøret

For at vi skal kunne gi deg nøklene på overtakelsen, er det viktig at fullt oppgjør for boligen og eventuelle tilvalg er bekreftet innbetalt til oss. Vi sender deg et oppgjørsbrev med alle detaljer i god tid før innbetalingsfristen, slik at du kan starte oppgjørsprosessen sammen med banken din.

Hva bør du forberede før overtakelsen?

Du trenger i utgangspunktet ikke å forberede deg, men det er lurt å tenke gjennom på forhånd om du har spørsmål som du ønsker svar på. For å sikre at overtakelsen blir best mulig er det også viktig at vi har fullt fokus på selve gjennomgangen. Vi anbefaler derfor at du tar med deg så få andre som mulig, og heller viser boligen frem til familie og venner etter overtakelsen.

Til slutt vil vi unngå å skitne til det nye gulvet ditt, så ta gjerne med innesko.

Velkommen til den nye boligen din!

Video: Overtakelse og innflytting