To voksne med en lite barn sitter rundt kjøkkenbordet med megler og ser på prospekt.

Tilvalg og oppgraderinger av boligen din

Når du kjøper bolig tidlig i et byggeprosjekt, har du mulighet til å bestille oppgradering av for eksempel parkett, bad eller hvitevarer.

Når vi i OBOS bygger nye boliger, velger vi alltid tidløse produkter av god kvalitet. I en begrenset periode i byggeprosjektet er det også mulig å bestille såkalt tilvalg. Det vil si en oppgradering av enkelte elementer som parkett, fliser på badet eller farge på veggene.

Dersom du har kjøpt tidlig nok i prosjektet sender vi deg informasjon om tilvalgene som du har mulighet til å bestille. Dette gjør vi i god tid før bestillingsperioden starter. Vi inviterer deg også til et informasjonsmøte.

Bestillingen du gjør er bindende og kan ikke endres.

Kostnadene ved tilvalg

Vi er opptatt av at du skal bli fornøyd og kan skape ditt drømmehjem med tilvalg. Det er viktig å huske at når vi gjør endringer i standarden på boligen, kommer blant annet montering, tilpasninger og transport som en tilleggskostnad. Vi bestiller varer i store kvanta, og å fjerne varer fra totalleveransen gjør prisen på resten av varene høyere, som betyr at vi ikke alltid har mulighet til å gi deg fradrag på varene du velger bort. Når du bestiller tilvalg hos oss gir vi deg en totalpris på oppgraderingen som inkluderer alt dette, hvilket gjør det litt vanskeligere å sammenligne priser på lignende varer i butikk.

Kostnadene ved endringer som ikke er tilvalg

Dersom du ønsker å gjøre en endring som ikke går inn under det vi tilbyr som tilvalg, må vi utarbeide en endringsforespørsel. Eksempler kan være å fjerne en lettvegg, snu retningen på en dør eller å endre rørplasseringen. Alle slike endringsforespørsler krever at vi og underleverandørene våre gjør en jobb med blant annet å endre arkitekttegninger og utarbeide et pristilbud. Du må derfor betale for selve forespørselen uansett om du velger å bestille endringen eller ikke.

Det er ikke alle endringer som lar seg gjøre på grunn av lover og forskrifter, eller fordi produksjonen av bygget er kommet for langt. Dette vurderer vi før vi sender forespørselen videre til underleverandørene våre.

Dersom du ønsker å bestille endringer, ta kontakt med oss så tidlig som mulig.