Marthe Saltvik og Jonas Refseth sitter ved kjøkkenbordet og smiler.

Derfor falt Marthe og Jonas for Lumanders Hage

Sentral beliggenhet og et ekstra soverom sto øverst på ønskelista da kjæresteparet Jonas Myhr Refseth (26) og Marthe Saltvik (26) startet boligjakten i Oslo. I Lumanders hage fikk de ønsket oppfylt.

– Vi har både Tøyenparken og Botanisk hage rett ved, og alt vi trenger i nærheten. Vi liker at det er rolige omgivelser, men også at det er sentralt – i Lumanders hage er det bare fem minutter med T-banen til Oslo S, forteller Marthe Saltvik.

Sammen med kjæresten Jonas Myhr Refseth har hun de siste årene leid en leilighet på Ensjø i Oslo. De er opprinnelig trøndere begge to, men trives godt i hovedstaden – og i området.

– Som hockeyfan er det også en stor bonus at det er kort vei til Jordal Amfi, forteller Jonas, og legger til:

– Så da vi for alvor startet boligjakten i sommer, ønsket vi veldig gjerne å finne noe i området her. Men når du både vil ha stor plass, og bo sentralt, blir jo prisene litt stive.

 

Marthe Saltvik og Jonas Refseth på takterrassen i Lumanders hage.

 

Ønsket seg større plass

Under pandemien, med det som fulgte av hjemmekontor og mye hjemmesitting, fant paret ut at de 49 kvadratmeterne de leier er litt for knapt. I tillegg har de familie som bor langt unna, som gjerne skulle hatt et gjesterom når de kommer på besøk.

Øverst på ønskelisten sto derfor et ekstra soverom, og en leilighet som lå i området rundt Ensjø. Men etter noen mislykkede budrunder forstod paret raskt at de måtte tenke alternativt hvis de skulle få ønsket sitt oppfylt.

– De leilighetene vi hadde råd til, trengte alle en del oppussing, og de var ofte veldig dyre med tanke på den standarden vi ville fått. Det var vanskelig å finne noe som passet oss, forteller Marthe.

– Gleden var stor da vi oppdaget OBOS Deleie, legger Jonas til.

Med OBOS Deleie har paret kjøpt 60 prosent av leiligheten, mens de leier resten av OBOS. Senere kan de kjøpe hele boligen hvis de vil. OBOS Deleie tilbys på de fleste av OBOS boligprosjekter rundt om i landet, og gjør det mulig å få kjøpt nybolig med mindre lån og mindre egenkapital.

– Det ga oss flere muligheter, og vi kunne se på flere leiligheter i nærområdet vårt igjen, sier Marthe.

Dette er OBOS Deleie

  1. illustrasjon av et nøkkelknippe

    Med OBOS Deleie kan du kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele. For resten av boligen betaler du et månedlig beløp, tilsvarende markedsleie, til OBOS.

  2. Illustrasjon av et kakediagram

    Hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke eierandelen din når som helst, inntil du eier hele boligen selv.

  3. Illustrasjon av mange gullmynter stablet oppå hverandre

    Du kan selge når du selv vil ved å oppløse sameiet mellom deg og OBOS. Da vil boligen legges ut i markedet for salg.

Oslos nye oase

Drømmeleiligheten fant de kun 100 meter unna inngangsporten til bygget de bor i i dag. I Ensjøbyen bygger OBOS det som skal bli 216 nye leiligheter i prosjektet Lumanders hage, med to- til fireromsleiligheter der alle får egen balkong eller uteplass.

– Vi har gått forbi reklameskiltet på byggeplassen en god stund, og har hele tiden syntes at Lumanders hage har vært et spennende prosjekt, sier Jonas.

– Men vi trodde ikke at vi skulle ha råd til en leilighet på 80 kvadrat, som i tillegg er splitter ny!

Oppfylte boligdrømmen

Innflytting skjer i allerede 2023. I tillegg til å få nesten dobbelt så mange kvadratmeter med boltreplass, syns paret det er ekstra fint å skulle flytte inn i noe helt nytt.

– Det er også et stort pluss at det er balkong. Den vi har i dag blir brukt flittig, forteller Marthe, som gleder seg stort til å flytte inn i Lumanders hage.

– Vi kan se byggeplassen fra leiligheten vi leier i dag, og følger spent med på utviklingen. Det skal også legges ned en del arbeid i uteområdet, med planter og park. Vi tror det kommer til å bli en fin plass å bo – både ute og inne. Vi gleder oss masse til å flytte inn, og er så glade for at vi skal bli værende på Ensjø, sier hun.

Illustrajon av en dame som sykler forbi et boligkompleks med røyk ut av pipa.

Se leilighetene i Lumanders hage

Lumanders hage vil bestå av totalt 216 leiligheter med en fin og sentral beliggenhet. Her vil du bo tett på de store oasene Botanisk hage og Tøyenparken, og ha kort vei til alt du trenger. Kanskje du finner en leilighet med OBOS Deleie?