Fotografi av en bie i Løren botaniske

Humlesus i Løren botaniske

I Løren botaniske kan du dyrke din egen mat, med god hjelp fra de små arbeiderne; humlene.

I Løren botaniske har du det moderne bylivet tett på, samtidig som det er enkelt å ta en pause fra den hektiske hverdagen. De store, grønne uteområdene skal fylles med nyttevekster som frukttrær, bærbusker og urter, og hvert gårdsrom får et eget drivhus. 

Humlene flytter inn

Det er ikke bare mennesker som skal trives i Løren botaniske, humlene hører også hjemme her. Interessen for biologisk mangfold har eksplodert de siste årene, og i Løren botaniske samarbeider vi med La Humla Suse for å sikre at utearealene blir tilrettelagt for humler og andre villbier. La Humla Suse er en idealistisk forening som jobber for å sikre humlenes levekår i Norge, blant annet gjennom økt kunnskap og bevissthet om hvor viktig humlene er.

I hvert gårdsrom vil det bli bygget drivhus på cirka 30 kvadratmeter, som blir hyggelige møtesteder når været ikke er på sitt beste. 

 

Bærekraftig samspill

I Løren botaniske kan du både bo og dyrke i et samspill som tjener både insekter og mennesker. Blomstene som skal plantes her skal gi mat til biene, og biene hjelper blomstene med å formere seg. Og dersom du ikke allerede var klar over det: Humler er faktisk en type bie. 

Et godt sted å bo

Uteområdene i Løren botaniske skal være til for alle, og er planlagt for at det skal føles godt å bo her. Samarbeidet med La Huma Suse er med på å bidra til at Løren botaniske blir et fint hjem for både de på to, fire og seks bein. På de grønne takterrassene vil du kunne nyte både utsikten og egne grønnsaker fra plantekassene, vel vitende om at humlene har hjulpet til på veien.

Det er vi mennesker som har skapt truslene humlene står overfor, men vi kan gjøre noe for å gi dem bedre levekår! Derfor ønsker vi å legge opp til et yrende liv av planter og pollinatorer i Løren botaniske.