Takterrasse i Hoffsveien hage. Dame som ser utover Oslo.

Bo sentralt mellom Smestad og Skøyen

Hoffsveien Hage er et boligprosjekt i Oslo med spesielle kvaliteter, både på innsiden og utsiden.

– Hva som er et godt hjem, finnes det ikke et fasitsvar på. Men de fleste av oss har likevel en felles oppfatning. Det handler om beliggenhet, utførelse, atmosfære og praktiske løsninger, sier Inga Salvesvold, prosjektlederassistent i OBOS.

Hoffsveien Hage er kanskje nettopp et sted der du finner det som får deg til å trives i hverdagen. Frognerparken er like ved, byen også, og når du vil ut i Marka er det bare å rusle til nærmeste T-banestasjon. I tillegg har du fine grøntområder som Smestaddammen og Hoffselva et steinkast unna.

Illustrasjon av Hoffsveien hage

Prisbelønte arkitekter

De fire byvillaene i Hoffsveien Hage er tegnet av Lund Hagem Arkitekter, et av Norges mest prisbelønte arkitektkontorer, blant annet kjent for å skape unike boliger tilpasset landskapet.

– Vi begynner alltid med å se prosjektet i en større sammenheng. Konteksten og utgangspunktet er unik for alle prosjekter. Dette danner igjen grunnlaget for et helhetlig konsept, som er kjernen i ethvert prosjekt, sier Einar Fuglesteg Syversen, arkitekt i Lund Hagem Arkitekter.

I Hoffsveien Hage legges det vekt på å videreutvikle og samtidig ivareta kvalitetene i området. Det blir enkel tilgang til grøntområder, turstier og veier. I tillegg er de fire bygningene plassert slik at tunet får åpninger i alle himmelretninger. Terrenget blir ivaretatt, og målet er at uteområdene skal bli et koselig sted å slå av en prat med naboen. Alle fire husene får direkte adkomst til tunet, og det blir bilfritt og trygt for barn å leke.

Illustrasjon av gårdsrom i boligprosjektet Hoffsveien hage i Oslo.

Dagslys og utsyn

I Hoffsveien Hage er det lagt stor vekt på variasjon i størrelser og typer boliger. Samtidig har leilighetene mange felles kvaliteter.

– Dagslys og utsyn er viktig. Punktbebyggelsen, hvor bygningsmassen er fordelt på flere bygg, gjør at de fleste leilighetene har fasader mot flere himmelretninger, forteller Syversen.

Arkitektene har også prioritert å plassere stue og kjøkken mot bygningenes hjørner, for at disse rommene skal få dagslys og ha utsikt mot flere sider.

– Vi har brukt robuste og naturlige materialer, som får fin patina over tid. Fasadenes materialitet spiller også godt sammen med omgivelsene, sier Syversen.

Illustrasjon av spiseplass og kjøkkenøy i Hoffsveien hage.

Alt du trenger

Beliggenheten til Hoffsveien Hage åpner for mange muligheter. Karenslyst allé er et naturlig møtepunkt på Skøyen. Her er det en rekke butikker, restauranter, kafeer og treningssenter.

Kast deg på sykkelen hvis du er klar for et morgenbad. Du er på Bygdøys badeplasser på få minutter. T-banen på Smestad tar deg til Majorstuen på 4 minutter, og Oslo s på 9 minutter.