Sylvi og Rebekka i leiligheten på Røakollen.

En stressfri hverdag på Røakollen

Sylvi og Rebekka har litt mindre stress i hverdagen etter at de flyttet inn i en helt ny bolig.

Foto: Espen Grønli

Da Sylvi Susanne Fosso og Rebekka Dahl skulle kjøpe leilighet sammen, tapte de budrunde på budrunde fordi leiligheten de så på endte langt over takst. Men takket være den lange OBOS-ansienniteten til Rebekkas mor fikk de til slutt sikret seg en bolig i Røakollen, til fastpris. 

Hvorfor akkurat Røakollen?

– Nærheten til naturen og byen. Vi elsker byen og alt det gir av sosiale aktiviteter, men er lei av alt støvet og bråket.  Her er det ikke bilstøv som legger seg i vinduskarmen, det er pollen. Det er også så stille, ikke et knyst å høre. Utsikten til skogen fra baksiden vil aldri endre seg. Det er helt fantastisk.  

Fasade og gårdsrom i Hus E på dagtid.
 
Hvordan var det å kjøpe noe dere bare hadde sett på tegninger og illustrasjoner?

– Vi så på modeller og snakket med selger, og så at denne leiligheten kom til å bli fin. Dette er en gjennomgående endeleilighet med terrasse både utenfor stuen og soverommet, og masse lys inn. Vi er så heldige å kunne flytte oss etter solen. Det er en felles takterrasse på bygget, men den bruker vi ikke.

Hvordan er det å bo i nybygg for første gang?

– Utrolig deilig! Alt er fresht og nytt. Det er første gang noen av oss har hatt egne boder til klær og utstyr. Det er bare å ta heisen ned og trille det man trenger inn og ut. 

Er det noe dere savner fra livet i byen?

– Ikke i det hele tatt. Vi har alt. Røa er like ved, bussen stopper rett utenfor og T-banen er rett her nede. Vi har kjøpt el-sykkel begge to, og det det tar bare 15 minutter å sykle til Majorstua. Vi kan gå rett ut på tur, eller bruke 15 minutter til Bogstad. Vi har blitt mye roligere etter vi flyttet opp hit. Vi stresser ikke så mye lenger.