Foto av byggene i Mariebo med forskjellige fasader og grønt uteområde.

Fra enebolig i Tromsø til moderne leilighet i Mariebo

I det nye nabolaget på Mariebo like utenfor Stavanger sentrum, vokser et sosialt og grønt nabolag fram. Maarit er sjeleglad for at hun valgte å flytte sørover og nærmere familien.

– Etter 30 år i en stor enebolig, var det selvsagt mye å kvitte seg med, men det gikk veldig fint, forteller Maarit.

Maarit flyttet fra en enebolig til en ny og moderne leilighet i boligprosjektet Mariebo. Selv om leiligheten er halvparten så stor som eneboligen hun flyttet fra, trives Maarit veldig godt i tredje etasje i Zetlitzveien 11.

I sin nye leilighet har hun to gode soverom med hvert sitt bad, og en åpen stue- og kjøkkenløsning som er både lys og luftig. Og ikke minst, fra den vestvendte balkongen sin kan hun nyte de fineste solnedgangene.

 

Maarit smiler til kameraet fra godstolen i sin nye leilighet i Mariebo.

– En ting jeg var spent på, var om jeg kom til å bli kjent med folk her i Stavanger. Det viste seg å gå kjempefint!, forteller Maarit.

 

– Jeg fikk heldigvis plass til dette fine arvestykket etter besteforeldrene mine, sier hun og stryker hånda over treplata.

Spisebordet vi sitter rundt, ser ut som det kunne vært laget i dag, men er altså nærmere hundre år gammelt.

– Når barnebarna kommer på besøk, er det veldig fint å se dem rundt akkurat det samme bordet som jeg satt ved da jeg var på deres alder.

Valget var enkelt

Ønsket om å bo nærmere familien var en viktig årsak til at Maarit valgte å flytte på seg.

– Jeg har en datter med familie i Asker, og en her i Stavanger. Jeg undersøkte litt også i Asker, men der måtte jeg ut med en million mer for en like stor leilighet som denne. Valget var enkelt.

– Faktisk kjøpte jeg leiligheten usett. Første gang jeg satte beina mine i denne leiligheten var da jeg overtok og fikk nøklene, sier hun og ler.

Sjekk ut de gjenværende leilighetene

 

Foto av en stue i en leilighet i Mariebo med sofa og store vinduer.

Fra den vestvendte balkongen sin, kan Maarit nyte de fineste solnedgangene.

 

I stuen hjemme i Tromsø begynte Maarit prosessen med å kjøpe sin nye leilighet ved å studere tegningene:

– Jeg så raskt at dette var en super planløsning for meg. Senere gikk datteren min på visning med mobilkameraet på, så jeg fikk «se» leiligheten og lysforholdene. Nå sitter jeg her, veldig fornøyd midt i smørøyet, smiler hun.

Ekstra plass og tilrettelagt

Fellesområdene er en viktig del av Mariebo, og en av grunnene til at Maarit trives så godt:

– Når barnebarna er på besøk, springer de ofte ut og leker, så roper vi bare på dem fra balkongen, sier hun.

Både lekeplassene og resten av uteområdene er fint opparbeidet med benker, plen, busker og frukttrær.

– Det var ekstra hyggelig at dette var på plass allerede under byggingen, da var det mye enklere å se for seg livet her selv om ikke alt var ferdig bygget, sier Maarit.

Se alle leilighetene i Mariebo

 

Foto av uteområdet til Mariebo med grønn plen og gangsti.

– Alt er rett utenfor døra mi, smiler hun.

 

I Mariebo har du det beste av to verdener: Moderne leiligheter og attraktive fellesskapsordninger.

– Jeg har hatt stor nytte av gjestehybelen, både den og det ekstra soverommet. Det blir godt å ha når vi skal feire konfirmasjon for ett av barnebarna neste år. Heis fra garasjen og opp til leiligheten er også veldig greit, mener hun.

– Jeg har i perioder vært i litt dårlig form, og da har det vært godt å kjenne at disse husene er gjennomtenkte også når det gjelder oss som er litt opp i årene.

Sentralt og godt nabolag

– En ting jeg var spent på, var om jeg kom til å bli kjent med folk her i Stavanger. Det viste seg å gå kjempefint! Nå lurer jeg på om jeg skal dra i gang en ukentlig felleskaffe i fellesrommet som alle deler, der har vi jo både spisebord, sofagruppe og et lite kjøkken, sier hun.

Mariebo ligger like i utkanten av Stavanger sentrum. En fin gåtur hjemmefra har Maarit det meste hun trenger av butikker, kafeer og turområder.

– Mariebo er kjempesentralt, enten jeg skal handle til hverdags, finne på noe med familien eller dra utenbys. Bussen, toget eller stien langs sjøen – alt er rett utenfor døra mi, smiler hun.

Illustrasjon av en blokk med leiligheter i grønn.

Interessert i å vite mer?

Lyst til å holde deg oppdatert på hva som skjer i Mariebo? Meld interesse her – så sørger vi for at du får med deg alle viktige nyheter og frister.