Illustrasjonsfoto av et eldre par på et kjøkken.

Ni grunner til å kjøpe helt ny bolig

Følelsen av å flytte inn i en helt ny bolig kan være vanskelig å beskrive, men det er en lang rekke mer håndfaste fordeler ved å kjøpe nytt. Her er ni av dem.

1. Ingen stressende budrunder

Våre nye boliger selges til fastpris. Ingen stressende budrunder, ingen mobiltelefoner som går varme av budvarsler på SMS og ingen prisantydninger som bommer med millionen. Du vet hva boligen koster og hva du må forholde deg til.

2. Du trenger ikke pusse opp

En helt ny bolig kan du flytte rett inn i, uten å tenke på oppussing på mange, mange år. Du trenger heller ikke å bekymre deg for ubehagelige overraskelser som kan følge med der noen har bodd før deg, som skjulte fuktskader eller gamle elektriske anlegg. 

3. Tilpass interiøret etter din smak

Kjøper du bolig tidlig i byggeprosessen får du større muligheter til å sette ditt eget personlige preg på boligen ved å gjøre innredningsvalg på blant annet gulv, bad og kjøkken.

4. God teknisk standard

Alle nye boliger møter de stadig høyere kravene til materialer og byggemetoder. Dette er med på å gi boligene bedre inneklima, isolasjon og generelt høyere kvalitet. Våre boliger bygges alltid etter gjeldende forskrifter og standarder. 

5. Lave kjøpsomkostninger for selveierboliger 

Du betaler lavere dokumentavgift når du kjøper ny selveierbolig. Når du kjøper en ny bolig betaler du kun 2,5 % av tomteverdien i dokumentavgift, ikke av hele kjøpesummen – som du gjør når du kjøper en brukt selveierbolig.

6. Forutsigbare faste kostnader

Gode energiløsninger er bra for både miljøet og lommeboken. Dagens forskrifter og standarder gjør at du ikke behøver å bekymre deg for kalde vintre med høye strømpriser. Nye borettslag og sameier har også større forutsigbarhet i felles driftskostnader og utgifter til vedlikehold. Alt er jo nytt!

7. Fem års reklamasjonsrett

Du har fem års reklamasjonsrett på boligen i henhold til Bustadoppføringslova. Ett år etter overtakelsen tilbys en gjennomgang av boligen sammen med deg, for å kontrollere at alt er i orden.

8. Gunstig finansiering

Du får ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Med OBOS Nyboliglån fra OBOS-banken kan du låne inntil 85 prosent av kjøpesummen og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Du får boliglån fra 5,24 % rente. Låner du 2 millioner kroner over 25 år, koster det totalt 3,70 millioner kroner. Effektiv rente 5,41 %.

9. Tryggheten ved å kjøpe fra OBOS

Vi har bygget over 100 000 hjem siden starten i 1929. Vi har økonomi til å tåle svingninger i markedet, og vi stikker ikke av så fort boligene er bygget. Tvert imot: Vi sørger for forsvarlig forvaltning og drift av de ferdige boligene. OBOS forvalter godt over 200 000 boliger i dag, og det blir stadig flere. 

Og hva med forkjøpsretten?

OBOS-medlemmer har forkjøpsrett på alle nye boliger fra OBOS og Block Watne. Det vil si at OBOS-medlemmer velger og kjøper bolig før ikke-medlemmer den dagen salget starter. Etter at salget er i gang kan hvem som helst – medlem eller ei – kjøpe boligene som fortsatt er ledige. 

Illustrasjon av en gravemaskin som graver

Se hva vi bygger – og hva som er til salgs

OBOS bygger og selger nye boliger over store deler av landet. Nå kan du sikre deg drømmeboligen!