– Sentralt og nært alt, og godt skjermet fra byen

Samboerne Mie Tørmoen og Simen Bøhlerengen er så fornøyd med å bo i Kværnerbyen at de flytter internt fra en mindre leilighet til en større.

Trivelige Kværnerbyen har på kort tid blomstret opp som et livlig nabolag med en god blanding av unge, godt etablerte og eldre beboere.

– Jeg synes miljøet er veldig bra. Her bor folk i alle aldre, og jeg trives godt med at det er så variert. Du har en bra andel unge, men du har også litt roligere familiefolk, og det sørger for at det ikke blir en støyete partyby. Det er en god blanding, mener Simen Bøhlerengen.

Samboeren Mie er enig og forteller at de har Facebook-grupper der det deles informasjon, diskuteres og kjøpes og selges ting.

– Vi har en for borettslaget og en for hele Kværnerbyen, i tillegg til at det er en som heter Kværnerbyens krambu der man kan selge eller gi bort ting. Jeg har selv gitt bort ting som ellers ville gått i søpla, og som folk heller kommer for å hente. Siden det bare er for Kværnerbyen er det ganske enkelt, for da er det litt lettere å få hentet tingene, sier hun.

Nærhet til «alt»

De trekker frem nærhet til «alt» - sentrum, jobb, Bjørvika, Sørenga og marka – som noe av det beste med å bo i Kværnerbyen.

– Det er sentralt og nært alt, men er ikke påvirket av støy fra sentrum. Det er også et gode løsninger for kollektivtransport, og det er enkelt å komme seg rundt. Det er kort vei til Barcode og Sørenga som jo er helt fantastisk om sommeren. Vi er også veldig glade i Østmarka, og det er bare 15 minutter unna med bil. Vil vi la bilen stå har vi Svartdalen rett i nærheten med fine turstier langs Alnaelva og opp mot Østensjøvannet. Dit har vi jogget noen ganger, forteller Simen.

Det er også et godt servicetilbud som gjør at du slipper å dra langt for å fylle kjøleskapet, trene eller bare kose deg med en pizza eller noe deilig bakst.

– Kiwi-butikken ligger jo såpass nærme at det nesten fungerer som kjøleskapet vårt. Akkurat det å handle der fra dag til dag er kanskje ikke så økonomisk, men det er vanvittig praktisk. Det finnes også en søndagsåpen butikk, et treningssenter og en kafé der man kjøpe pizza, øl, kaffe og bolle, forteller Mie.

Flytter internt i Kværnerbyen

Mie og Simen forteller at de har kjøpt ny og større leilighet i boligprosjektet Kværnerdammen.

– Vi har bodd her i tre år og trives veldig godt, så vi har kjøpt ny leilighet i Kværnerdammen som står ferdig i mars. Det blir deilig med mer plass. Vi har bodd på 40 kvadratmeter, og nå går vi opp til 85 kvadratmeter og tre soverom, sier Mie.

De forteller at de har fått god avkastning på leiligheten de kjøpte for tre år siden.

– Dette blir nok et område blir mer og mer sentralt, og nå er jo snart alt ferdigstilt, så dette blir nok et veldig fint område fremover også, sier Simen.