Veidekkes ansatte på jobb

Veidekke velger Ulven

Industrien har flyttet ut, og nå skal næringslivet bidra til å fylle Ulven med liv.

Fra 2024 skal hundrevis av Veidekkes ansatte jobbe i flotte og moderne lokaler – i Oslos splitter nye bydel.

Konsernsjef Jimmy Bengtsson sier at de har gjort en grundig jobb for å finne den best egnede tomten for det nye hovedkontoret.

– Jeg er sikker på at Ulven er et meget godt valg for oss. Vi skal flytte til en del av Oslo som nå forvandles fra industri- og lagerområder til en attraktiv bydel med boliger, kontorer og næringsbygg, sier han.

 

Bilde av Construction Citys fasade

 

5000 arbeidsplasser

Like etter Veidekke åpner sitt nye hovedkontor, ferdigstilles også næringsbygget Construction City i samme område. Her skal en rekke store og små selskaper i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen samles i en næringsklynge fra og med 2025.

Totalt skal mer enn 5000 arbeidsplasser flytte til Ulven de neste årene. Boligene er også på vei inn. Fram til 2030 skal OBOS bygge 1600 boliger i området. De første beboerne flyttet inn i 2021, og allerede er drøyt 650 boliger solgt.

– Dette er et av Oslos store transformasjonsområder. På bare noen år gjøres Ulven om til en grønn og levende bydel, sier Geir Graff-Kallevåg, direktør for utvikling og bygging i OBOS.

Helt nytt bygulv

Flere deler av næringslivet har fått øynene opp for området, som er en del Oslo kommunes nye storsatsing Hovinbyen, forteller han.

– Det har flyttet inn kafeer, dagligvare, gjenbruksbutikk, middelhavsmarked, teater, padelsenter, sushirestaurant, apotek, frisør – ja, til og med en hundefrisør. For å nevne noe, sier Graff-Kallevåg.

Bydelen er godt plassert med kollektivknutepunkt for både t-bane og buss.

– Vi flytter all parkering fra gateplan og inn i garasjer og parkeringshus, slik at det blir mer plass til gående og syklende. Totalen skal bli et pulserende byområde, der det er liv store deler av dagen, sier Graff-Kallevåg.