Ofte stilte spørsmål

Har du fortsatt noen spørsmål rundt OBOS Boligbytte? Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene om OBOS Boligbytte.

Spørsmål og svar

Hva er OBOS Boligbytte?

Med OBOS Boligbytte kjøper OBOS din gamle bolig til markedspris når du kjøper en ny OBOS-bolig. OBOS Boligbytte tilbys i utvalgte nye boligprosjekter.

Med OBOS Boligbytte er du garantert å få solgt boligen din til avtalt pris, slik at du vet akkurat hvor mye penger du kan bruke på en ny bolig fra OBOS.

Du må søke om å få kjøpe med OBOS Boligbytte, og den nåværende boligen din må oppfylle flere krav for å kvalifisere for ordningen.

Hvordan vet jeg om boligen min oppfyller kravene?

Når du har funnet drømmeboligen, tar du kontakt med prosjektselgeren for prosjektet. Da får du tilsendt mer informasjon om ordningen, i tillegg til et søknadsskjema. I skjemaet må du oppgi informasjon om den nåværende boligen, lånet og egenkapitalen din.

Basert på informasjonen i søknaden, gjør en av OBOS' eiendomsmeglere en pris- og markedsvurdering av boligen din og vurderer om den kvalifiserer til OBOS Boligbytte. Det er flere krav som stilles, og hvert enkelt tilfelle blir vurdert for seg.

Et av kravene er at verdien på boligen du skal selge er minst 30 % lavere enn den nye. I tillegg må boligen være i god stand og ligge i et sentralt område.

Hvordan blir prisen på boligen jeg skal selge satt?

Når du har sendt inn søknaden din, vil en av våre meglere gjøre en pris- og markedsvurdering av boligen. Både du og OBOS må selvfølgelig akseptere prisen før kjøpet gjennomføres.

Kan jeg kjøpe med både OBOS Bostart og Boligbytte? 

Nei. Du kan ikke kombinere OBOS Bostart og Boligbytte, men du kan kjøpe med en av ordningene.

Kan jeg kjøpe med både OBOS Deleie og Boligbytte? 

Nei. Du kan ikke kombinere OBOS Deleie og Boligbytte, men du kan kjøpe med en av ordningene.

Må jeg være OBOS-medlem for å kjøpe med OBOS Boligbytte?

Nei, du må ikke være OBOS-medlem for å kjøpe med OBOS Boligbytte.

Når kan jeg flytte inn i den nye boligen?

Hvis boligen er under bygging, kan du flytte inn så fort den er klar. Hvis boligen er innflyttingsklar, avtaler du tidspunktet for overtakelse med prosjektselger. 

OBOS Boligbytte tilbys i utvalgte nye boligprosjekter, både innflyttingsklare og under bygging.

Her finner du boligprosjekter som tilbyr OBOS Boligbytte →