Hopp til innholdet
Bilde av mennesker, både voksne og barn, som er på dugnad i et boligselskap.

Tid for vårdugnad

Oslo og Ålesund har Rusken, Fredrikstad har grovavfallsaksjon og i Bergen er det vårdugnad. Bli med dere også!

Våren står for døren. Mange borettslag og sameier arrangerer dugnad et par ganger i året. Det er først og fremst for å få rusket opp i fellesarealene og få unna enkelt vedlikeholdsarbeid for en billig penge. I tillegg er det en god anledning for beboerne til å treffes og bli bedre kjent. Det er hyggelig og går raskt når flere rydder sammen.

Vi oppfordrer dere til å inkalle til en felles dugnad. Flere byer har et fellesopplegg for vårdugnaden, under ser du noen av dem. 

Oslo

Hver vår tilbyr Rusken gratis ryddeutstyr og levering av avfall for borettslag, sameier og velforeninger. Vårrusken varer fra 18.3 til 19.6. Nå er årets påmelding i gang!

For mer informasjon og påmelding til Vårrusken kan du klikke deg inn på www.rusken.no(Lenke ut)

Ålesund

Den årlige ryddeaksjon foregår de første ukene i mai. Da stiller Ålesund kommune materiell og mannskap til disposisjon for innhenting av rusk og rask fra fellesareal, langs veger og stier, i friområder, langs strandlinjer osv. Alle velforeninger, borettslag, skoler, idrettslag og andre oppfordres til å arrangere ryddedugnad i sine nærområder. De som ønsker å delta i oppryddingen kan få utlevert avfallssekker ved ekspedisjonen på rådhuset, eller på Bingsa avfallsplass.

Dato og påmelding for Rusken-aksjonen vil bli annonsert. Påmelding skal da sendes til rusken@alesund.kommune.no

Fredrikstad

Når våren kommer er tiden inne for våropprydding i hus og hage. 6. - 14. mai 2019 gjennomfører kommunen også sin årlige grovavfallsaksjon. Husstandene i Fredrikstad kan levere kildesortert grovavfall fra hus og hage gratis til seks mobile gjenvinningsstasjoner under aksjonen.
Les mer om grovafallsaksjonen her!(Lenke ut)

Bergen

BIR inviterer borettslag, velforeninger, skoler, barnehager og andre til å delta i vår ryddedugnad. Dette er sjansen til å gjøre det fint i nabolaget og nærmiljøet før  festdagene i mai. Du plukker boss – vi ordner resten, helt uten kostnader for deg skriver BIR på sine nettsider. BIRs vårdugnad varer i tre uker fra 23. april til 11. mai. Les mer om vårdugnad i Bergen her!(Lenke ut)

Lykke til med årets dugnad!

 

Mars 2019

Synes du dette var interessant?

Se flere nyheter her