Hopp til innholdet

Om artistene

Den 25. juli kan du oppleve en stemningsfull konsert med The September When, Vinni, Sol Heilo og Jimmy Smash under OBOS på Månen i Gamlebyen Fredrikstad.

The September When

Den 9. mars 1988 konsertdebuterte The September When på klubben i Achaia i Stavanger, og det er tretti år siden den første plata til bandet kom ut, og ti år siden sist TSW var på veien, nå står de klare for å gjenforenes under OBOS på Månen. 

Forrige gjenforening, for ti år siden resulterte i en spektakulær konsert i Vågen i Stavanger foran 20 000 mennesker, ny plate innspilt i Provence på rekordtid, og en 50-jobbers turné som kulminerte i Oslo Spektrum i mars 2009.

Sol Heilo

Sol Heilo er opptatt av å gi publikum en opplevelse på mange plan der ulike sanser blir berørt. Hun søker å treffe forskjellige emosjoner hos dem som hører på og ønsker å gi dem noe som de kan ta med seg videre i sine liv. Det er derfor hun skriver låter, lager bilder og musikkvideoer, designer sine egne t-skjorter og platecovere, i tillegg spiller hun utallige instrumenter. I vinter er hun aktuell med TV 2-serien "Hver gang vi møtes". Sol har gjort internasjonal karriere med bandet Katzenjammer og spilt for fulle konsertarenaer og på de største festivalene rundt i verden. Nå går hun solo med sitt eget band og kommer for å gi deg en konsertopplevelse du sent vil glemme. 

Musikken hennes er ikke bundet av noen sjager og det utforskende bandet hennes overrasker oss stadig med et mylder av ulike lyder og stemninger. Sols tilstedeværelse i formidlingen, samt bandets kjemi og spilleglede, drar oss inn i en magisk flyt fra første til siste tone i konserten. I 2018 turnerte Sol og hennes band for fulle hus i Europa med musikk fra debutalbumet "Skinhorse Playground". 

Vinni

Vinni (Øyvind Sauvik) har i en årrekke vært frontfigur for en av Norges største rapgruppe Paperboys. Bandet har store hits som "Barcelona" og "Lonesome Traveller", og har gjennom tiden hatt hele 18 singler innom VG-listen. Etter Paperboys-tiden har Vinni frontet prosjektet Vinni & The Vagabonds som kanskje er best kjent for singelen "Let the monkey out" med svenske Timbuktu som gjesteartist. De har også gitt ut albumet "Happily lost". 

Under OBOS på Månen kan du glede deg til å høre hans kommende album "Oppvåkning", med låter som "Mørkeredd", "Medisin", "Sommerfuggel i vinterland" (Halvdan Sivertsen-tolkningen) og "God Morgen Norge" (Knutsen & Ludvigsen"). 

Sistnevnte to låter er hentet fra TV2-serien "Hver gang vi møtes", hvor Vinni deltok i 2012 med en rekke andre kjente norske artister som Jan Eggum, Halvdan Sivertsen, Anne Grethe Preus, Bertine Zetliz, Øystein Dolmen og Elvira Nikolaisen. 

"Sommerfuggel i vinterland", i Vinni-drakt, er den raskest selgende singelen i norsk iTunes-historie, og suste rett inn på toppen av lista et knapt døgn etter TV-oppredenen. Låten solgte til platina på en uke, og dobbel platina på to uker. Den ble streamet 1 million ganger på Spotify/ Wimp i løpet av samme uke, og låten gikk inn på førsteplass på VG Topp 20-lista to uker etter utgivelsen. 

Vinni har spilt på de aller fleste store norske scener og festivaler, og i sommer får du en smakebit på albumet "Oppvåkningen" som blir gitt ut til høsten. 

Jimmy Smash

Alle vil lage R&B om dagen, men Jimmy Smash vet hvordan. Ved å bryte med de mest oppbrukte tendensene i kommersiell norsk musikk, blir deres rendyrkelse av romantikk et friskt pust i den norske urban-floraen.

Jimmy Smash består av Mikkel Graham Guttormsen og Håvard Lyngstad, to 24-åringer fra Fredrikstad. De skriver og produserer musikken selv – med referanser til amerikanske urban- og pophelter som J Dilla, Quincy Jones, Bon Iver og Anderson .Paak. 

Om OBOS på Månen