OBOS-medlemmer trenger ikke melde adresseendring

Nye kommuner og adresser fra 1. januar

Fra og med 1. januar 2020 skjer det store endringer i fylkes- og kommunestrukturen i Norge. Både kommune- og fylkesantallet justeres ned, og fra 2020 vil det være 356 kommuner og 11 fylker inkludert Oslo. I tillegg vil det også bli noen grensejusteringer.

OBOS forvalter ca. 2 000 selskaper i hele landet, og vi har ca. 500 000 adresser som må oppdateres.

Dersom du er OBOS-medlem trenger du ikke melde adresseendring til oss, vi oppdaterer alle adresser fortløpende etter 01.01.2020.

Lukk
Hopp til innholdet

1. Hvorfor har vi hus på hjernen?

Det første borettslaget var en revolusjon. Skulle vanlige folk virkelig eie sin egen bolig? Nitti år senere ligger vi våkne om natta og lurer på om vi har valgt riktig boligstylist. Hvordan ble vi en nasjon av boligeiere, og var det en god idé?

Med Anne-Kristine Kronborg og Arild Opheim.

0:00

-:--

Hør Hjemlengsel der du lytter til podcast

Du finner også podcasten i alle tjenestene du hører på podcaster til vanlig.

Om første episode

For hundre år siden var det bare fem prosent av innbyggerne i Oslo som eide boligen de bodde i. Resten var leietakere. Hvordan ble leiebyen Oslo til en eieby? Og hvorfor har det blitt så viktig for oss å eie boligen vår selv? Har nordmenn rett og slett fått hus på hjernen? Du får også høre om en snekker og en arkitekt som fant på en helt ny måte å bygge og eie boliger på, nemlig sammen.

De som er med: Martin Mæland, Lars Aasen, Monica Mæland, Stephanie Bahl, Hallgeir Kvadsheim, Jardar Sørvoll og Terje Wessel. 

Med Arild Opheim og Anne Kristine Kronborg.