Hopp til innholdet

Historisk sus – midt i byen

Helga Loholt flyttet fra enebolig utenfor Oslo til townhouse i Kværnerbyen. – Jeg føler jeg har kommet hjem.

Helga Loholt og hunden trives godt i sitt historiske townhouse i Kværnerbyen.

Du bor jo rett og slett i et gammelt verksted?

Ja, det er nydelig! Jeg føler at jeg har kommet hjem. Jeg kommer opprinnelig fra gård, gården Loholt i Trondheim, og det å bo et sted der det har vært utført hardt arbeid... man kjenner trygghet i veggene. Her har utbygger og arkitekt tatt vare på den gamle sjelen, og det setter jeg stor pris på. Jeg tenker ofte på hvem de var, de som holdt til her tidligere. De hadde nok mange strevsomme dager, mens vi sitter her nå og nyter den flotte bokvaliteten. 

Hvordan havnet du her, da?

Jeg så tegning av leiligheten! Haha! Det er ikke så mange av denne type leiligheter. Jeg er arkitekt selv, og digget konseptet. Vi flyttet fra stort hus og hage på Lillestrøm. Jeg har alltid jobbet i Oslo, og guttene begynner å bli store, så det var helt naturlig å flytte hit. Vi er en aktiv familie med hund, og Kværnerbyen tangerer både byen og marka. Det er en stor kvalitet. Her kan du ta på deg joggeskoa og løpe rett ut i Svartdalsparken. Det er kort vei til sentrum, men saktidig er det veldig rolig her. 

Men det bor like mange mennesker i Kværnerbyen som i Kirkenes! 

Haha, det er sant! Det merkes ikke! Her er det god bokvalitet for hele aldersspennet, det er unge og gamle, familier og mange hundeeiere. Det gjør noe med et område, at det er god variasjon. 

Hvordan er naboskapet her?

Jeg tror jeg har fått verdens beste naboer! Og så er det litt stas å flytte inn et nytt sted, alle kommer med flyttekassene sine samtidig og alle går rundt med drill. Det var egentlig en veldig snedig opplevelse å flytte inn sammen med så mange! Det er utrolig lettvint å bli kjent når man møtes pappconteineren eller trenger å låne en gipsskrue. 

Første spadetak her ble tatt i 2006, og i år er Kværnerbyen ferdig. Hvordan har det vært å flytte inn som en av de siste?

Vi er jo heldige som kommer på et tidspunkt hvor nærsenteret er i ferd med å falle på plass. Butikken, apoteket, kafeen og ikke minst å kunne treene i nabolaget er en kjempestor fordel. 

Tekst: Birgitte Dørum. Bilde: Inger Marie Grini.

  • 1. Planløsning

    Leiligheten går over tre etasjer, og ulike volum i en bolig er en stor kvalitet. Leiligheten gir rom for at alle i en familie kan ha sine forskjellige tilholdssteder, men også plass til å være sammen.

  • 2. Materialevalg

    Rå betong, glass og tre. Jeg er veldig glad i det naturlige og på mange måter speiler naturen seg i denne leiligheten.

  • 3. Beliggenheten

    Dette er sentrumsnært, samtidig som Kværnerbyen er en rolig oase. Og så er det kort vei til Svartdalsparken og Østmarka.

historisk_sus_hjemme_fasade_Kværnerbyen_OBOSbladet_nr_6historisk_sus_hjemme_fasade_Kværnerbyen_OBOSbladet_nr_6Hvem: Helga Loholt (48) med hund og to store barn. 

Hvor: 130 kvm townhouse i Kværnerbyen i Oslo

Borettslag: Kværnerdammen

Antall leiligheter: Syv townhouse-leiligheter og 89 to- til fireromsleiligheter

Byggeår: 2019

Arkitekt: Arcasa