Oppdatering pågår

Våre digitale bygningsarbeidere oppdaterer forkjøpsboligsidene. Vi beregner å være på lufta igjen cirka kl 13. Vi beklager ev. ulemper dette medfører.

Lukk

Er du frilanser?

Vil du skrive for oss, ta bilder eller jobbe som stylist? Se her!

Siren Lauvdal (foto) og Kråkvik & D'Orazio (styling) er blant våre bidragsytere
Siren Lauvdal (foto) og Kråkvik & D'Orazio (styling) er blant våre bidragsytere

OBOS-bladet trenger stadig flere bidragsytere, og vi kjøper ofte inn reportasjestoff fra frilansjournalister. Nå har OBOS virksomhet i Østfold, Vestfold, Hamar-området, Rogaland, Bergen, Stavanger og Trondheim, i tillegg til i Oslo og Akershus. Derfor ønsker vi å knytte til oss idérike frilansere i alle disse områdene, men som kan levere de gode boligsakene som setter dagsorden også på et overordnet nivå.

Redaksjonelle pilarer

  • Vi ønsker å lage et blad som kan være med å inspirere til å oppfylle boligdrømmen innenfor husets fire vegger, i nabolaget, i nærmiljøet og i byene folk bor i.
  • OBOS-bladet skal vise engasjement for det urbane livet, stedsidentitet, byutvikling og bymiljø.


Tekst: Vi hører gjerne fra folk som har erfaring fra magasinjournalistikk, særlig innenfor feltene interiør, arkitektur og byutvikling. Det er en forutsetning at du har solid erfaring med featurejournalistikk! NB: tradisjonelt reisestoff tar vi ikke lengre inn.

Foto: For å jobbe med foto hos oss er det viktig å beherske ulike sjangre; alt fra portrett via reportasjefoto til mer stilisert studiofotografi. Det viktigste er imidlertid evnen til å tenke kreativt og løse oppgaver relativt kjapt.

Styling: Her er vi særlig på jakt etter stylister med et bredt kontaktnett som kan komme opp med boliger som egner seg for interiørreportasjer, samt samarbeide med journalist- og fotografteam på stylingoppdrag i boliger, på balkonger og i hager.

Illustrasjon: Vi ser etter illustratører som kan bidra til å gjøre uttrykket i bladet vårt mer variert, og som kan tenke nytt i forhold til å illustrere i utgangspunktet litt ”tørre” temaer som boligøkonomi og byutvikling.

Honorar: Normalt tar vi utgangspunkt i NJs gamle frilanssatser/frilanskalkulatoren, men legger også andre kriterier til grunn der det er naturlig.

Det er en forutsetning at du har gjort deg litt kjent med bladet vårt og hva slags saker vi pleier å trykke før du tar kontakt med oss. Kontakt med redaksjonen ved redaktør Birgitte Dørum eller journalist Tyra T. Tronstad.