Hopp til innholdet

Om artistene

Artistene som skal opptre under konserten i Stavanger er The September When, Hilde Selvikvåg, Eva Weel Skram, The Cardigans og TØFL.

Kjøp billetter(Lenke ut)

The September When

Den 9. mars 1988 konsertdebuterte The September When på klubben i Achaia i Stavanger, og det er tretti år siden den første plata til bandet kom ut, og ti år siden sist TSW var på veien, nå står de klare for å gjenforenes under OBOS i Stavanger. 

Forrige gjenforening, for ti år siden resulterte i en spektakulær konsert i Vågen i Stavanger foran 20 000 mennesker, ny plate innspilt i Provence på rekordtid, og en 50-jobbers turné som kulminerte i Oslo Spektrum i mars 2009.

 

Eva Weel Skram

Eva Weel Skram har truffet en nerve hos det norske folk, og har virkelig etablert seg som en av landets aller mest folkekjære artister. Nylig slapp hun sitt første album «Finne Heim» med norske tekster til strålende mottagelse.

Helt siden Eva begynte å synge på morsmålet etter deltagelsen i ”Hver gang vi møtes”, har det gått slag i slag for Sogndalsjenta, og høydepunktene fra de siste årene er mange. Konsertene er smakfullt innpakket i vakre og harmoniske lydbilder, og Eva har som alltid med seg sin faste musikalske samarbeidspartner, ektemann og gitarist Thomas Stenersen.

Sammen har de spilt utsolgte konserter på mange av landets store scener, og duoens samspill har bare vokst seg sterkere med årene. Det er bare å glede seg til en stemningsfull konsert.

Portrett av Eva Weel Skram foran rosa vegg

The Cardigans

Med superkarismatiske Nina Persson i front, fikk The Cardigans sitt virkelige gjennombrudd med «First Band On The Moon» i 1996, og superhiten «Lovefool». Siden da har bandet blitt verdenskjent med sine fengende poplåter som«Erase/ Rewind» og «My Favorite Game». Det svenske bandet har solgt over 10 millioner album og sjarmert musikkelskere verden over.

Hilde Selvikvåg

Hilde Selvikvåg fra Jæren har på kort tid rukket å etablere seg som en folkekjær artist her til lands. Det Spellemannominerte debutalbumet ”Slepp meg fri” fra 2015 ble raskt fulgt opp av knallsterke singler som ”Karusell”, ”Anemone” ”Indie” og ”Janei”. Låtene har fått mye radiotid på kanaler som P3 og NRK P1, noe som har ført til at Hilde Selvikvåg de siste årene har vært en av landets mest spilte norskspråklige artister.

Hilde henter mye inspirasjon fra det åpne kystlandskapet i hjemregionen, som resulterer i poetiske og nære tekster som andre kan kjenne seg igjen i. Ofte er de lekne og fantasifulle, samtidig som hun ikke er redd for å berøre tema som sorg, savn og kjærlighet. Det siste året har Hilde lagt ned mye arbeid i oppfølgeralbumet, som ventes over sommeren 2018. På produsentsiden har Selvikvåg med seg Børge Fjordheim og Gulleiv Wee.

Når du får oppleve Hilde Selvikvåg live, balanserer hun på mesterlig vis mellom det drømmende og det slagkraftige, det elektroniske og det organiske. Musikken hennes har dessuten truffet godt hos de aller yngste, så vel som unge og voksne. Låtene «Indie» og «Anemone» har blant andre blitt kor- og allsangmateriale på skoler og i kor flere steder i Rogaland. Samtidig kan man i publikum på konsertene finne alt fra unge jenter med bamse i fanget til eldre menn med tårer i øyekroken.

Stadig flere har fått øynene opp for den dyktige artisten fra Rogaland, og med sitt særpreg i uttrykk, melodiføring, stemmeprakt og formidlingsevne har hun bevist at hun er en unik artist og låtskriver som våger å gå sine egne veier. 

TØFL

Indiepop-bandet TØFL (les: tøffel) fra Stavanger ga ut sin debut-EP «Eg Ska» 20. april 2018, på labelet Brilliance. 3 av 5 låter har blitt listet på NRK P3 (en av dem på B-listen) siden de slapp første singel i august 2017. EPen høstet god kritikk fra blant annet GAFFA og Klassekampen, som begge ga den 5/6.

TØFL har hatt oppvarmingsjobber for blant andre Sløtface, Silja Sol og Dagny de siste to årene. I april dro bandet på sin første Norgesturné, med utsolgte konserter i både Oslo, Trondheim og Stavanger. 

Foto: Cato Romero