Hopp til innholdet
Bildecollage som viser artistene til OBOS på Operataket 2018

Årets artister

Det er sensommer, det er søndag og hele Norges Hellbillies rocker Operataket. Ane Brun skaper stemning med sine vakre vokaler og Odd Nordstoga sjarmerer med sine lune viser – kan det bli bedre?

I år er det Ane Brun, Hellbillies og Odd Nordstoga som skal skape magisk stemning på Operataket. 

Ane Brun

Ane Brun har hatt en eventyrlig reise som artist siden debutalbumet ”Spending Time With Morgan” i 2003. Mange ble ettertrykkelig introdusert for Brun med superhiten ”Lift Me”, som hun sang sammen med Sivert Høyem og resten av Madrugada. 

Sekserne har siden den gang trillet tett, både for briljante album og fantastiske konserter. 

Våren 2007 spilte Ane Brun 5 utsolgte konserter i Sverige sammen med symfoniorkesteret til Sveriges radio, og samme år fremførte den norsk-svenske artistjuvelen samme forestilling med Kringkastningsorkesteret i et fullsatt Oslo konserthus. 

Ane Brun leverte det ble omtalt som et av tidenes beste coveralbum ”Leave Me Breathless” i fjor, og nylig spilte hun tre utsolgte konserter på Kungliga Dramaten i Stockholm, og en kveld i Oslo Spektrum her hjemme. 

Hellbillies

Etter over 25 år på veien har Hellbillies velfortjent fått status  som et av landets aller beste live-band.  

Da bandet slapp sitt nyeste album ”Søvnlaus”, var det til unison strålende mottakelse. Etter å ha overvært den første konserten på slippturnéen mente Drammens Tidendes anmelder at bandet aldri hadde vært bedre. 

Hellbillies her underholdt publikum i hver lille krok i Norge siden 1990. 

De har spilt over 1600 konserter og høster fortsatt fantastiske tilbakemeldinger fra kritikere og publikum.  

Hellbillies har solgt rett i underkant av én million album og får stadig større fanskare. Anført av brødrene Aslag og Lars Håvard Haugen innehar bandet en energi og rutine som er få forunt.  

Odd Nordstoga

Odd Nordstoga funnet sin plass i krysset mellom populærmusikken og den norske tradisjonsmusikken. Det store gjennombruddet kom med slageren «Kveldsong for deg og meg», fra albumet ”Luring” i 2004.  
 
Siden da har Nordstoga vært en av våre aller mest kjente og kjære artister, en mann hvis underfundige låtunivers og helt særegne sjarm fortsetter å fortrylle det norske folk.  

Odd har bidratt til den norske sangskatten med utallige låter, ”En farfar i livet”, ”Bestevenn”, Frøken Frantzen og ”Kunsten å gå” og nå sist ”Halleluja” fra det hans nyeste album Kløyvd. Odd står bak musikken til NRKs klassiske julekalender ”Jul i svingen” som har gjort inntrykk på flere generasjoner nordmenn. I tillegg har han samarbeidet med artister som Ingeborg Bratland  Sissel Kyrkjebø, hvis julealbum solgte til 11 x platina i 2009. 

Som liveartist er Nordstoga noe av det nærmeste vi kommer en kvalitetsgarantist her til lands, og store som små kan se frem til en sjarmoffensiv på Operataket 26. august.