OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Illustrasjon av mann og en kvinne som flytter esker. Illustrasjonen viser også OBOS Boligbytte-logo.

OBOS Boligbytte

På byttefot? Vi kan kjøpe din gamle bolig – hvis du kjøper en av våre. Med OBOS Boligbytte kan vi fjerne den største bekymringen når du skal kjøpe og selge bolig.

OBOS Boligbytte innebærer at vi kan kjøpe din bolig til markedspris når du kjøper ny bolig av oss. Du kan søke om OBOS Boligbytte ved kjøp av bolig i utvalgte nyboligprosjekter fra OBOS og OBOS Block Watne.

Når du kjøper ny bolig i et av prosjektene som tilbyr OBOS Boligbytte, kan vi tilby oss å kjøpe din gamle bolig, i bytte med den boligen du har valgt deg ut. Din gamle bolig må ha vesentlig lavere verdi enn din nye OBOS-bolig, og må ligge i et sentralt område. Når du kjøper bolig med OBOS Boligbytte vet du med sikkerhet at din nåværende bolig blir solgt – og hvor mye du får for den.

Et trygt boligkjøp

Mange ønsker seg ny bolig, men er usikre på hva de kan få for sin nåværende bolig, og hvor lang tid det vil ta å få den solgt. I et svingende boligmarked er det ofte knyttet bekymringer til hvordan man kommer ut av salgsprosessen.

OBOS Boligbytte kan gi deg forutsigbarhet og trygghet, slik at du heller kan bruke tiden til å glede deg til å flytte inn i ny bolig. Vi tar jobben med å engasjere megler og å ordne alt det formelle rundt kjøp og salg av din nåværende bolig.

Du får solgt boligen din og har en garantert salgssum før du signerer kjøpekontrakt for ny bolig. Dette gir deg mulighet til å planlegge din økonomi, og både du og banken din vet akkurat hvor mye du får for boligen din ved å selge den til oss.

Slik foregår OBOS Boligbytte

  1. Finn din drømmebolig. Her finner du boligprosjektene som tilbyr OBOS Boligbytte
  2. Når du har funnet ønsket bolig, kontakter du prosjektselgeren for det aktuelle prosjektet du ønsker å kjøpe i.
  3. Prosjektselgeren sender deg deretter et søknadskjema hvor du fyller ut faktaopplysninger om din gamle bolig, lån og egenkapital.
  4. Så snart prosjektselgeren har mottatt søknaden kan drømmeboligen din reserveres.
  5. En av våre meglere gjør deretter en pris- og markedsvurdering av boligen din. Her vil det være avgjørende at boligen din ligger i et relevant område. Den gamle boligen din må ha også vesentlig lavere verdi enn den nye OBOS-boligen du ønsker å kjøpe.
  6. Avhengig av boligtype vil det ta noen dager å få svar på søknaden din.
  7. Hvis boligen din aksepteres, får du et tilbud om boligbytte. Prisen fastsettes basert på meglerens prisvurdering, og må selvsagt aksepteres av begge parter. Du får rimelig tid til å bestemme deg.
  8. Underveis i prosessen står du selvfølgelig fritt til å avslå tilbudet, og å heller kjøpe den nye boligen på vanlig måte.
  9. Takker du ja til tilbudet, avtales et tidspunkt for kontraktsmøte hvor begge kjøpekontraktene signeres.

Spørsmål og svar om OBOS Boligbytte