OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Da Berit flyttet til Fornebu

Berit Hovring har fløyet hele livet. Nå har hun landet tilværelsen på Fornebu, mange år etter at lufthavnen stengte. Hun stortrives og opplever sine beste år noensinne. Hva hun gjør nå? Hun flyr.

Berit (68 år) flyttet til Fornebu i 2013

– Jeg elsker å reise. Selv om jeg har fløyet mye i jobben min, blir det på en annen måte nå. Vi pleier å la bilen stå hjemme og komme oss til Rygge, Torp eller Gardermoen med tog eller buss. Da er vi frie og franke, og står fritt til å lande på en annen lufthavn på vei hjem.

– Det er så enkelt. Vi tar bare bussen til Lysaker. Derfra går alt av flytog og flybusser i alle retninger. Vi bruker alle de tre lufthavnene rundt Oslo. Om vi kommer hjem fra utlandet sent på natten, går det fint. Bussene på Fornebu kjører døgnet rundt, syv dager i uken.

Gullbryllup

Berit og ektemannen Jon reiser utenlands flere ganger i året. De har akkurat kommet hjem fra San Juan i Puerto Rico, hvor de feiret at det er 50 år siden de giftet seg. Hun peker mot Asker kirke.

– Tenk, der giftet vi oss i 1965. Nå ser vi over på kirken fra vårt eget stuevindu. Vi ser også Skaugum, Kolsås, Holmenkollen og Nesodden. Og rett der nede er Koksabukta, Hundremeterskogen og Storøya med den langstrakte badestranden.

Også ektemannen har et langt liv bak seg fra luftfarten. En periode jobbet de begge for Widerøe, og de tilbrakte 20 år i Bodø og et snaut år i Hammerfest.

Turister i egen by

– Bodø er min andre hjemby. Jeg ble godt kjent der oppe og kjenner hver krik og krok. Her på Fornebu får jeg den samme frihetsfølelsen som i nord. Naturen og det åpne landskapet er en fellesnevner. Jeg bruker turområdene mye. Nansenparken er det grønne hjertet på Fornebu, med vannspeil, flotte sitteplasser og parkmessig
beplantning.

Og så er parken «gåstolvennlig». Den dagen vi er gamle på ordentlig kan vi fortsatt bruke den. Så her kan vi bo livet ut.

– Vi er kjempefornøyde med leiligheten. Fornebu er en perle og OBOS er en fin utbygger. Vi føler at vi har litt ferie hver dag, og det er ikke en klisjé. Vi besøker ofte Sjøflyhavna Kro, The Edge og Odonata Kafé. Og på Fornebu S har vi alt vi trenger av butikker innendørs. Det er et annerledes kjøpesenter med rolig og hyggelig
atmosfære.

Mer om Berit

  • Hun er pensjonist og tidligere flyvertinne i Widerøe
  • Er opprinnelig fra Sandvika, men har bodd 20 år i Bodø
  • Har to døtre med ektemannen Jon, som hun traff på Asker gymnas
  • De giftet seg samme år som hun var russ