OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

En ny boform

Om to år skal familien De Besche flytte fra hus med hage. – Vi falt for den store terrassen med kveldssol. Leiligheten vår har en fin planløsning med balkong og terrasse på hver side, sier Turi de Besche (51), fra Stabekk.

Turi De Besche flytter fra hus med hage til Oksenøya på Fornebu
Alt du trenger på ett sted: På Okensøya har Turi de Besche gangavstand til sjøen, turområder og kjøpesenter.

Usjenert beliggenhet

Oksenøya ligger usjenert til mot Holtekilen på vestsiden av Fornebu. Det nye boligområdet på 50 mål skal romme 340 nye boliger. I mai starter salget av boligprosjektet Oksenøya 2. 

Familien de Besche består av mor, far og fire barn på 21, 20, tvillinger på 16 år og to hunder. I dag bor familien i et hus på Strand, ikke å langt fra Fornebu. 

Leiligheten på Oksenøya står ferdig om to år, det samme året tvillingene avslutter videregående skole.

– Vi flytter fra hus med hage. Det skal bli fint med en annen boform, når det etter hvert bare blir to voksne hjemme. Vi har to hunder som vi liker å gå på tur med, så turområdet her og nærheten til sjøen er midt i blinken for oss, sier Turi.

Alt på ett sted

Den 109 kvadratmeter store 3-roms leiligheten i 4. etasje ligger vendt slik at det ikke bor gjenboere på den siden av bygget. Det romslige kjøkkenet har en stor kjøkkenøy, som Turi har ønsket seg.

– Å flytte fra hus til leilighet krever at en god del saker og ting må gis bort. Det blir litt av en jobb å pakke ut av huset, og sikkert ikke lett å prioritere hva vi skal beholde. Jeg gleder meg bare til vi kommer i hus, til å bruke tiden på tusle langs vannkanten, rett utenfor døren, smiler hun.

Med gangavstand til matbutikk og kjøpesenter, har Turi det hun trenger på ett sted.

– Det første jeg skal gjøre etter at vi har flyttet inn, er å nyte kveldssolen på den nye terrassen vår. Nå har vi nemlig hage hvor solen forsvinner klokken 18.30. Etasjen i 5. har en annen planløsning, så vi har ingen terrasse over som skygger. Kanskje vi kan padle en tur, smiler Turi.

(Foto: Petter Sørnæs)