OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Da Inge flyttet til Fornebu

Inge Zeiner plukket opp en sten på rullebanen i 2000. Stenen har han fortsatt, og den symboliserer at avgjørelsen var tatt: Han skulle flytte til Fornebu. Han visste bare ikke når.

Bildecollage av Inge Zeiner som flyttet til Fornebu i 2014
Inge (57 år) flyttet til Fornebu i 2014

– Folk glemmer at vi som bor her kjører i motsatt retning av de som jobber her. Så køproblemer i rushtrafikken har vi ihvertfall ikke. Jeg bruker normalt litt over 15 minutter til kontoret på Ryen, maks 20 minutter i rushtrafikken. Og dét er helt til den andre siden av byen.

Idylliske Koksabukta

Inge er en ekte mossekråke, født og oppvokst i Moss som han er. Noen år etter studietiden flyttet han og kona til en splitter ny enebolig på Kolsås. Der stiftet de familie og trivdes. Likevel visste de tidlig, allerede før den gamle hovedflyplassen stengte, at de ville bosette seg ved sjøen på Fornebu.


– Sjøen betyr mye for meg, kanskje fordi jeg vokste opp på Jeløya. Jeg drev med konkurransepadling i yngre år, og har fortsatt mye glede av kajakken!

Nå bor jeg rett ved Koksabukta og padler ofte en tur på sjøen. Det er bare å tusle ned på stranden med en 10-kilos kajakk under armen. Jeg skjønner ikke at det er så populært med tunge havkajakker. Du trenger ikke dét her innerst i Oslofjorden.

Inge beretter om padleturer til Ostøya og Nesøya, om det vakre farvannet, om skjærgården. Han forteller at han også har blitt «lurt» uti av en lokal svømmeklubb, men at han foretrekker padling når det blir kaldere i vannet. 

En ny tid

– Etter at jeg flyttet hit har jeg sluttet å ta drosje. Ingen vits i det når bussene går hele tiden i alle himmelretninger, selv midt på natten. Nå er det en ny tid her. Det begynner å bli urbant, samtidig som det er landlig, sjønært og vakkert! The Local på Fornebuporten og Jonathan på Fornebu-senteret er veldig bra. 

– I tillegg har The Edge nettopp startet opp her med samme konsept som på Tjuvholmen. Og snart etablerer Elixia nytt treningssenter noen hundre meter fra der vi bor. Livet er enkelt når man har gangavstand til alt man trenger.

Fakta om Inge

  • Han er CFO i Porsche Center Oslo og Porsche Norge på Ryen
  • Er utdannet ved NHH og University of San Diego
  • Opprinnelig  fra Jeløya utenfor Moss
  • Gift med Wenche, de har vært gift i nærmere 30 år
  • Barna har flyttet hjemmefra