OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Da søstrene flyttet til Fornebu

Søstrene Bernum bor i hvert sitt nye rekkehus på Fornebu. Når de besøker hverandre – noe de gjør absolutt hele tiden – krysser de gårdstunet iført tøfler. Uansett tid på året

Søstrene Bernum - flyttet til Fornebu i 2014
Siri Anne (31 år) flyttet til Fornebu i 2014. Like etterpå gjorde Mari Mette (33) det samme.

– Det er lite snobberi her i nabolaget. Ingen pynter seg før de går ut til sandkassen. Her er blod, snørr og tårer akkurat som på andre barnevennlige steder.

Det er et område som passer for folk flest og hvor alle er på hei med hverandre. Man hilser på dem man møter på, akkurat
som nordmenn gjør med ski på beina.

Søstrene vokste opp i Asker på åtti- og nittitallet. Så fulgte en periode hvor de bodde spredt i Oslo. Men da de skulle stifte familie, ville de begge vekk fra trange bygater og det upersonlige forholdet til naboene i bygården.

Sosialt hagebyliv

– Her ute forholder vi oss til hverandre på en helt annen måte. I sommer under fotball-VM var det noen som rigget opp et stort lerret på gårdstunet her. Det ble mye moro for alle og nærmest sydlandske tilstander, sier lillesøster og humrer.

– Men det beste i Hagebyen er at man føler seg sett og hørt. Fordi det er et nytt boligfelt. Her finnes det ingen oppleste og vedtatte regler fra et eller annet sameiemøte i 1985. Dermed er reglene også i tråd med
nytt lovverk.

Jeg kjenner folk som bor i sameie som ikke kan ha hund eller katt. Mange styrer følger jo ikke med i tiden.

Sparer kostnader

– Fornebu er ikke billig, men det vi har brukt ekstra på ny bolig, sparer vi inn igjen på andre måter. Her er det gåavstand til matbutikk, skoler, idrettsbaner og strender. 

Det greier seg fint med én bil i husstanden, noen kvitter seg helt med bilen. Der sparer man mye utgifter. En trenger ikke bil når man går til senteret på tre minutter.

Med helt ny bolig er det heller ingen vedlikeholdskostnader på mange år, sier storesøster.

– Bussene går 24 timer i døgnet. Du kan reise hjem fra Oslo sentrum kl 04 en hvilken som helst hverdag. Hvem andre bor slik til? I rushen går bussen hvert sjette minutt. Fra dør til dør bruker jeg 24 minutter til  jobben i Oslo. Det er samme tid, uansett om jeg sykler eller tar
bussen.