OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Stortrives på Fornebu

Sara Trier og samboeren Marko Hereta flyttet fra Frogner til Fornebu i 2016. Hun var i utgangspunktet litt skeptisk til å flytte til så landlige omgivelser, men har ikke angret en dag.

Samboerparet Sara, Marko og datteren Olivia stortrives på Storøya på Fornebu.Samboerparet Sara, Marko og datteren Olivia stortrives på Storøya på Fornebu.

Siden den tidligere hovedflyplassen på Fornebu ble nedlagt i 1998, har området blitt transformert til bolig, næring og store grøntarealer. Utbyggingen på Fornebulandet skjer fortsatt, og området har blitt et veldig populært område som stadig flere flytter til.

Samboerparet Sara og Marko, som begge er 30, bor på Storøya på Fornebu. Sammen har de datteren Olivia på 18 måneder.

– På Storøya, hvor vi bor, synes jeg utvilsomt er det vakreste området på Fornebu, forteller Sara.

– Området er bebygd med mindre parkvillaer i moderne arkitektur. Det er godt med grøntområder mellom bygningene. På mange måter er hele Fornebu bygd som en stor park, så over alt har folk adgang til grøntarealer utenfor boligene sine. De har hatt en langsiktig og god plan i utviklingen av Fornebulandet. Det kommer stadig nye bygg, men samtidig bevares de grønne områdene, og det er bra, fortsetter hun.

Godt med tilbud og korte avstander

På Fornebu har man stort sett alt man trenger rett i nærheten. Barnehage, skoler, Nansenparken, naturreservater, badestrender, butikker, restauranter, treningssenter, svømmehall, idrettsanlegg og mange kilometer med gang- og sykkelveier. Det gjør at det er enkelt å bo på Fornebu. Kjøpesenteret Fornebu S, som åpnet i 2014, har med sine 80 butikker og restauranter nærmest blitt et sentrum for Fornebu.

 – Det er også veldig nært Oslo sentrum med kort reisevei til arbeidsplassen min på Frogner. Samtidig bor vi i landlige omgivelser og i et barnevennlig område. Vi har flere strender med bademuligheter rett i nærheten og har egentlig alle de tilbudene vi trenger på Fornebu. Bussene går hele døgnet og den bruker bare syv minutter til sentrum. Om en stund kommer også Fornebubanen. Da blir det enda mer attraktivt å bo her, sier Sara.

Barnevennlig

På Fornebu er det ikke mindre enn seks barnehager. Storøya barneskole er en forholdsvis ny barneskole som åpnet i 2013, mens Snarøya barneskole er i ferd med å bli rehabilitert. Hundsund ungdomsskole er en teknologiskole. Skolen satser på temabasert undervisning med fokus på teknologi, samarbeid med næringslivet og innovativ pedagogisk bruk av digitale verktøy. Elevene lærer det samme som på andre ungdomsskoler, men tilnæringen er annerledes.

– For datteren vår å få vokse opp her ute må også være eksepsjonelt bra. Jeg vet ikke om noe sted som ligger så nært Oslo, som har alle de fasilitetene som vi har her ute. Det bor også mange andre barnefamilier her så det er alltid noen andre barn å leke med, sier Sara.

Fornebu frister også med en rekke fritidstilbud med alt fra fotball, bandy, turn, dans, musikal og sang, svømming, tennis, curling, seiling og padling til yoga, pilates, golf, cricket og lekepark for å nevne noe.

Barnefamilier og eldre

Mange barnefamilier har fått øyene opp for Fornebu, men det er en god miks av befolkningen. Mange eldre har solgt eneboligene sine og flyttet til Fornebu for å få lettstelte, moderne leiligheter med parkeringskjeller, heis og god uteplass.

– Vi kommer til å kjøpe en større bolig på sikt og følger med både på nye prosjekter og på andre leiligheter som er til salgs på Fornebu. Når vi eventuelt flytter og hva vi da kjøper vet vi ikke enda, men vi er nesten helt sikre på at vi kommer til å fortsette å bo på Fornebulandet, for her stortrives vi, avslutter Sara.

(Denne saken var først publisert av Mediaplanet i kampanjen "Fremtidens by".(Lenke ut) Journalist: Tom Backe / Foto: Sarah Casu)