OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Tilbake til Fornebu

Dette er drømmen om Fornebu. - Vi flytter på en måte tilbake til stedet vi startet vi, sier Petter Jansen og smiler til kona Lise.

Tilbake til Oksenøya: Lise og Petter Jansen fra Bærums Verk brukte Oksenøya til båtutflukter i sin ungdom.

For 41 år siden ble de to kjærester. Den gangen lå båten til Petter på Oksenøya, som ble utfartspunktet for en hel del flotte båtturer på fjorden.

- Vi tok båten ut til Borrøya, Oustøya og Skauern, gikk i land for å telte og ble vekket grytidlig av fly som fløy rett over hodene våre. Petter og jeg har et helt spesielt forhold til dette stedet, og nå skal vi tilbake hit hvor vi forelsket oss, sier Lise.

I et rekkehus på Bærums Verk bor Lise, Petter og katten Mons. Paret har to barn, som ikke bor hjemme lenger. Leiligheten de har kjøpt på Oksenøya har blant annet tre soverom og to bad, så plass blir det også i den nye leiligheten.

Lei av trapper

- Å bli gammel her i huset med alle disse trappene, passer ikke for oss. Det har vært en lang prosess, og vi har sett på flere leiligheter. Ingen steder kunne riktig måle seg med leiligheten vi fikk på Fornebu, sier Lise.

Når paret hadde bestemt seg for hvor de ville det bo, passet det perfekt at Lise har hatt OBOS-medlemskap siden 1955 – Petter og Lise fikk velge leiligheten sin som nummer to. Leiligheten på 100 kvadratmeter i 3. etasje har en stor, solrik balkong med sjøgløtt og ligger skjermet til på vestsiden av Fornebu. Det nye boligområdet på 50 mål skal romme 340 nye boliger.

Mange spennende tilvalg

Leiligheten til Lise og Petter skal etter planen stå klar 2. kvartal, 2019. Før den tid skal paret ha flyttet ut fra rekkehuset på Bærums Verk, som innebærer en hel del forberedelser. Også i den nye leiligheten på Oksenøya, er det mange valg som skal tas.

- Jeg ser for meg at vi skal spise frokost rundt den nye kjøkkenøya, så benkeplaten må tilpasses til det. Kjøkkenet leveres fra Sigdal og kommer i 3 forskjellige utførelser. Vi har noen fine barstoler som jeg tror vi tar med oss. Jeg drømmer om en skyvedør inn til TV-stuen, sier Lise.

Store planer

Paret har store planer for den nye, flotte leiligheten. Det ene soverommet skal de gjøre om til en TV-stue, mens det andre soverommet skal brukes som gjesterom. Hovedsoverommet er det tilknyttet et eget bad og en bod, hvor noen drømmer om walk-in garderobe.

På Fornebu får Lise og Petter nærhet til sjøen, som er så viktig for de to.

- Vi har en båt vi bare bruker på hytta, men nå vil vi ha den her sånn at vi kan bruke den oftere. Kanskje får vi tak i en båtplass et sted der ute? Nå får vi alt vi reiser til hytta for, hjemme. Egentlig behøver vi verken hytte eller bil lenger vi, nå når vi skal bo her, smiler Petter.