OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Da Wanda flyttet til Fornebu

Wanda Grimsgaard våknet en morgen hjemme i Oslo og visste umiddelbart at hun ville flytte. Vekk fra det vakre stedet ved Ormsund, vekk fra byen hun vokste opp i. Så flyttet hun.

Bildecollage av Wanda Grimsgaard som flyttet til Fornebu i 2014.
Wanda (57 år) flyttet til Fornebu i 2014.

 – For meg føles Fornebu som en del av Oslo, akkurat som da flyplassen lå her. På papiret har jeg flyttet ut av byen, men i praksis bor jeg mer sentralt enn noensinne.

Båten tar meg til Aker brygge på 12 minutter. Sjøreisen er så vakker at jeg skulle ønske den var lengre. Jeg bor med andre ord mer sentralt enn de fleste. Samtidig får jeg alle godene ved å bo på utsiden av bykjernen.

Mange visninger

Wanda Grimsgaard vokste opp på Adamstuen, så hun er vant til å komme seg til sentrum på kort tid.

– Reisetiden fra Fornebu er kort også når jeg kjører bil. Faktisk opplever jeg aldri bilkø her ute, uansett om jeg kjører til Oslo eller Drammen. Et sjeldent unntak er når det er store konserter. Da kan det være litt kø om
kvelden. 

Hun hadde ingen idé om at Fornebu skulle bli hennes hjemsted. Hun gikk på mange visninger. På Sørenga, Aker brygge, Lysaker brygge og Vollen. Det eneste hun visste var at hun ville holde seg ved sjøen.

Én dag var hun på sykkeltur og stoppet for å ta et glass på takterrassen
til Sjøflyhavna Kro. Da så hun over vannet til Rolfsbukta. «Der vil jeg bo», tenkte hun.

Den store frihetsfølelsen

– Fornebu gir meg høy livskvalitet. Det handler mye om den store friheten jeg føler her. Turstiene er mange, både langs sjøen og i uberørt natur. Samtidig finnes det et bra utvalg av butikker og møtesteder, to kjøpesentre og en Kiwi-butikk med sjøutsikt. 

– Ikke minst har jeg fått mange nye venner. Vi har blitt en herlig gjeng som møtes jevnlig, og én av mine beste venninner traff jeg på badebryggen her i fjor.

Fornebufolk er blide og hyggelige. Her bryr vi oss om hverandre. Jeg tror det har å gjøre med at vi sammen må fylle Fornebu med innhold og verdier. Det er vi som bygger Fornebus sjel. Det er vi som lengter hjem til Fornebu.

Mer om Wanda

  • Er professor i visuell kommunikasjon og jobber ved Høgskolen
    i Buskerud og Vestfold på Papirbredden i Drammen.
  • Har to døtre i Norge og én sønn som har bosatt seg i Texas.