OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet

Nærområdet på Fornebu

Fornebu er et unikt område med kort vei til Oslo sentrum. Opplev pusterommet mellom fjorden og byen, du også.

Illustrasjonskart over Fornebu med oversikt over hva som finnes i nærområdet

Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele oversikten.

Lukk
Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele oversikten.

Tilhørighet

Kommune

Bærum

Grunnkrets

Snarøya

Steder i nærheten

Steder i nærheten

Fornebu Marina: 0.5 km
Telenor Fornebu: 1.2 km
Telenor Arena: 1.3 km
Lysaker krysset: 1.7 km

Transport

Flyplass

Oslo Gardermoen: 60.4 km

Sentralstasjon

Oslo S: 10.6 km

Jernbanestasjon

Lysaker stasjon: 3.5 km

T-bane

Jar: 5 km

Trikk

Lilleaker: 3.8 km

Buss

Ekern: 0.8 km

Transport 

Det er gode forbindelser til og fra Fornebu med offentlig transport. Buss 31 går til Oslo sentrum og Fornebu med hyppige avganger hele døgnet, også på hverdager. Eget kollektivfelt er etablert langs Snarøyveien for å sikre at bussene holder tidsplanen ut og inn av byen.

I tillegg er Lysaker stasjon et viktig knutepunkt for både buss, flytog og lokal- og regiontog. Her finner du flere avganger til andre byområder som Asker, Drammen og Lillestrøm.

Det er også kort vei til E18 dersom du bruker bil som fremkomstmiddel til og fra jobb. 

Buss 31 som går fra og til Fornebu.
FOTO: FRODE HANSEN

Enkelt å sykle

Godt opparbeidede sykkelstier gjør sykkelen til et praktisk fremkomstmiddel, både til Oslo sentrum og Sandvika.

I 2016 fikk Fornebu en egen bysykkelordning, driftet av Bærum kommune. Stativer finner du  blant annet ved Fornebuporten, Lysakerlokket, Fornebu S og fergeanløpet ved Rolfsbukta. 

Fornebubanen

Fornebubanen er under planlegging og vil ha tre T-banestasjoner på Fornebu, som vil gjøre det enda raskere å komme seg inn og ut av byen.

Foreløpige beregninger viser at det vil ta 12 minutter med t-bane fra Fornebu, via Skøyen, til Majorstuen. T-banestasjonene skal, etter planen, stå ferdig i 2027. 

Folk på restaurant,  Fornebusenteret

Butikker og andre tjenester

Kjøpesenteret Fornebu S ligger i nærheten, og har et stort utvalg av blant annet klesbutikker, frisør, vinmonopol, spisesteder og en 2 000 kvadratmeter stor Meny-butikk.

Er du glad i å trene, finnes det flere treningsentre å velge blant på Fornebu. Du finner også apotek, dyrlege, samt tannlege- og legekontorer i nærområdet.

Barn leker i klatrevegg på Fornebu

Skole og barnehage

Det er flere barnehager og barneskoler på området, samt ungdomsskole. Skolene har nye fasiliteter med svømmehall, kunstgressbaner, skøytebane, idrettshaller, klatrevegg og mange andre fritidstilbud.

Oksenøya Senter med barneskole, barnehage og eldresenter er under bvgging. Det er også planlagt å bygge en helt ny videregående skole på Fornebu. 

Bilde ved kajakkhotellet i Fornebu. Kvinne, mann og to ungdommer med kajakk.

Fritid

Fornebu er et område for alle; enten du trives best på sjøen i kajakk, liker å oppleve kulturtilbud, eller nyter turer langs ved havet. Her tilbys det et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter for hele familien.

Fritidstilbudene på området er mange. Her finner du det meste du trenger i gang- og sykkelavstand; Flotte badestrender, treningssenter, naturreservat, restauranter, golfbaner og mange kilometer med gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser.

Fornebu

Mange samlingsplasser

Grendesenteret på Storøya og Hundsund er en naturlig samlingsplass for både unge og voksne, med kafé, svømmehall, miljøverksted og idrettsanlegg med både kunstgressbane og kunstisbane.

På Telenor Arena finner du Norges største arrangementer innen kultur, sport, messer og annen underholdning. Her holdes også noen av de største konsertene med verdenskjente artister.

I Gamle Fornebu kultursenter finner du et kreativt område for kultur og service.

 

Fornebu
Piloten

Nansenparken

Er du glad i friluft kan du boltre deg i den 200 mål store Nansenparken.  Området er omringet av gressplener og eng med fire kilometer gang- og sykkelstier, paviljong, lekeplasser, vannkanal og en stor dam.

Midt i parken ved Sentraldammen ligger festplassen med egen paviljong, perfekt for store og små arrangementer. Nansenparken egner seg godt til trening, lek og rekreasjon hele året gjennom.

Oscar Stormanger flytårnet
Øverst i Nansenparken ligger det gamle flytårnet fra 1939, et landemerke på Fornebulandet og en påminner om områdets historie

Flotte strender

Storøyodden er en av Norges flotteste sandstrender. Her finner du kiosk med utekafé, dusj og utegriller, samt flere baner for bordtennis og sandvolley.

Badestranden har EUs strengeste sertifisering for rent vann.

 

Fornebu
Piloten

Jobbe på Fornebu

Uansett om det er jobb eller bolig som bringer deg til Fornebulandet, er området tilrettelagt for å kunne kombinere begge deler. Det levende næringslivet på Fornebulandet er i rask utvikling. Blant de største, etablerte selskapene er Telenor, Aker, Kværner, Statoil, Evry og Accenture.

Det er også et stadig økende antall servicetilbud med mange store og små selskaper som har funnet veien til Fornebu. Og flere vil det bli fremover.

Fornebu har tre flotte hoteller, Radisson Blu Park Hotel Oslo, Quality Hotel Expo og Scandic Fornebu. 

Med gode tilbud innen både barnehager, skoler, fritidsaktiviteter og service generelt, kan livet på Fornebulandet bli svært behagelig med gåavstand til alle dine daglige gjøremål.

OSLO 20121025
Diverse bilder Fornebu
Foto: nyebilder.no

Lyst til å vite mer om nabolaget? 

Ta en titt på nabolagsprofilen for Fornebu
(Lenke ut) (Lenke ut)
(nabolag.no)

Se flere bilder fra Fornebu

Nye boligprosjekter

Finn din bolig på Fornebu
Din makspris
Antall soverom