Hopp til innholdet

Nærområdet på Fornebu

Fornebu er et unikt område med kort vei til Oslo sentrum, hvor du kan bo i en helt ny bolig rett ved strandkanten. Opplev pusterommet mellom fjorden og byen, du også.

Illustrasjonskart over Fornebu med oversikt over hva som finnes i nærområdet

Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele oversikten.

Lukk
Klikk på forstørrelsesglasset for å se hele oversikten.

Transport 

Det er gode forbindelser til og fra Fornebu med offentlig transport. Buss 31 går til Oslo sentrum og Fornebu med hyppige avganger hele døgnet, også på hverdager. Eget kollektivfelt er etablert langs Snarøyveien for å sikre at bussene holder tidsplanen ut og inn av byen.

I tillegg er Lysaker stasjon et viktig knutepunkt for både buss, flytog og lokal- og regiontog. Her finner du flere avganger til andre byområder som Asker, Drammen og Lillestrøm. Fornebubanen er under planlegging og vil ha tre T-banestasjoner på Fornebu, som vil gjøre det enda raskere å komme seg inn og ut av byen. Foreløpige beregninger viser at det vil ta 12 minutter med t-bane fra Fornebu, via Skøyen, til Majorstuen. T-banestasjonene skal, etter planen, stå ferdig i 2024. 

Godt opparbeidede sykkelstier gjør sykkelen til et praktisk fremkomstmiddel, både til Oslo sentrum og Sandvika. I 2016 fikk Fornebu en egen bysykkelordning, driftet av Bærum kommune. Stativer finner du  blant annet ved Fornebuporten, Lysakerlokket, Fornebu S og fergeanløpet ved Rolfsbukta. 

Det er også kort vei til E18 dersom du bruker bil som fremkomstmiddel til og fra jobb. 

Buss 31 som går fra og til Fornebu.
FOTO: FRODE HANSEN

Tjenestetilbud

Kjøpesenteret Fornebu S ligger i nærheten, og har et stort utvalg av blant annet klesbutikker, frisør, vinmonopol, spisesteder og en 2000 kvadratmeter stor Meny-butikk. Det er også flere treningsentre å velge blant på Fornebu. Du finner også apotek, dyrlege, samt tannlege- og legekontorer i nærområdet.

Folk på restaurant,  Fornebusenteret

Skole og barnehage

Det er flere barnehager og barneskoler på området, samt ungdomsskole. Skolene har nye fasiliteter med svømmehall, kunstgressbaner, skøytebane, idrettshaller, klatrevegg og mange andre fritidstilbud. Det er også planer for flere skoler, både på barne- og ungdsomtrinnet, i tillegg er det planlagt å bygge en helt ny videregående skole på Fornebu. 

Barn leker i klatrevegg på Fornebu

Fritid

Fornebu er et område for alle; enten du trives best på sjøen i kajakk, liker å oppleve kulturtilbud, eller nyter turer langs ved havet. Her tilbys det et bredt utvalg av opplevelser og aktiviteter for hele familien.

Fritidstilbudene på området er mange. Her finner du det meste du trenger i gang- og sykkelavstand; Flotte badestrender, treningssenter, naturreservat, restauranter, golfbaner og mange kilometer med gang- og sykkelveier i naturskjønne omgivelser.

Grendesenteret på Storøya og Hundsund er en naturlig samlingsplass for både unge og voksne, med kafé, svømmehall, miljøverksted og idrettsanlegg med både kunstgressbane og kunstisbane.

På Telenor Arena finner du Norges største arrangementer innen kultur, sport, messer og annen underholdning. Her holdes også noen av de største konsertene med verdenskjente artister. I Gamle Fornebu kultursenter finner du et kreativt område for kultur og service.

Like ved har du også den 200 mål store Nansenparken til rådighet. Parken har fire kilometer med gang- og sykkelstier, paviljong, lekeplasser, vannkanal og en stor dam. Nansenparken egner seg godt til trening, lek og rekreasjon hele året gjennom. Storøyodden er en av Norges flotteste sandstrender. Her finner du kiosk med utekafé, dusj og utegriller, samt flere baner for bordtennis og sandvolley. Badestranden har EUs strengeste sertifisering for rent vann.

Bilde ved kajakkhotellet i Fornebu. Kvinne, mann og to ungdommer med kajakk.

Nye boligprosjekter

Finn din bolig på Fornebu
Din makspris
Antall soverom