OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Par som sitter på et gressområdet ved strandkanten i Fornebu - utsikt over havet

Livet på Oksenøya

Tenk deg å bo i et av de flotteste områdene på Fornebu - vendt mot fjorden og med gode solforhold. Nærmeste nabo er sjøen og store friluftsområder.

Storøyodden badestrand har EUs Blått flagg-merking på grunn av vannkvaliteten og alle fasilitetene. Et morgenbad er alltid en frisk start på dagen!

Oksenøya ligger solrikt og lunt til vest på Fornebu, og området grenser mot Holtekilen. Hva med å ta en spasertur langs kysten etter jobb, eller ta en tur på stranden for et forfriskende bad i sjøen og spise medbragt middag i solnedgangen.

Bebyggelsen vil bestå av leiligheter i ulike tun. Gang- og sykkelstier er allerede på plass. Med 12 kilometer strandlinje, splitter nye boliger og nærhet til byen vil stadig flere flytte til Fornebu. 

Bildet viser en stor statue i Nansenparken på Fornebu
På Oksenøya bor du like ved idylliske Nansenparken og grønne, frodige turområder.

En enklere hverdag

Alt du måtte trenger er like i nærheten: Barnehage, skoler, Nansenparken, naturreservater, badestrender, butikker, restauranter, treningssenter, svømmehall, idrettsanlegg og mange kilometer med gang- og sykkelveier. 

Nytt kjøpesenter

I oktober 2014 åpnet kjøpesenteret Fornebu S(Lenke ut) dørene like i nærheten. Der finner du også bussen som går hyppig mot Lysaker stasjon og Oslo sentrum. 

Kjøpesenteret er i verdensklasse når det gjelder miljøvennlighet, og har blitt tildelt miljøutmerkelsen «BREEAM Outstanding». I kjøpesenteret er det 80 butikker og restauranter, og det kommer også et treningssenter, bank og legesenter.

Inngangspartiet til Fornebu Senter. Et barn klatrer i en skulptur formet som senterets logo, en sirkel med Fornebu inngravert, som er plassert på hellelagt plass foran inngangen.
Alt du trenger å handle i hverdagen - og mye mer - på det nye senteret Fornebu S.

Bo og jobbe på Fornebu

Er du blant de mange som jobber på Fornebu, men som bor et annet sted i dag? Tenk all den tiden du vil spare ved å kunne rusle til jobben fremfor å stå i kø ut mot Fornebu om morgenen. Fornebubanen kommer, men trolig først om syv til ni år. 

Jobb i Oslo

Hvis du jobber i Oslo, må du huske at du kjører i motsatt retning av køen mot Fornebu. Ifølge GPS-målinger fra Ruter (mars 2014) er det kun 1-2 minutters forsinkelse på bussene fra Telenor Fornebu til Nationaltheatret i morgenrushet.

De samme bussene til Lysaker stasjon hadde åtte sekunders forsinkelse i snitt i morgenrushet, og det er god plass på bussen når du kjører i motsatt retning av køen. 

Et liv ved sjøen

Så har du lyst på en splitter ny bolig ved sjøen - og samtidig nær Oslo? Det er ikke ofte slike ubebygde områder dukker opp i vår tid. På Oksenøya har du muligheten, takket være en nedlagt flyplass som er forvandlet til et fantastisk boligområde. Velkommen!

Bildet viser en kvinne og et barn med hund som går lands byggekanten på Fornebu. Båter i bakgrunnen
På Fornebu nyter du godt av livet vet sjøen, samtidig som du bor nært Oslo sentrum.