OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Hundsund boligområde, tun 6 på Fornebu.

Om utbyggingen på Fornebu

Mye har skjedd på Fornebu de siste 20 årene. Mange fornøyde beboere har flyttet inn, og skoler, kjøpesenter, parker, sykkelnett, arbeidsplasser med mere er på plass.

Én helt spesiell omstendighet gjør at Osloområdets kanskje flotteste beliggenhet ved fjorden nå er tilgjengelig som boligområde: en nedlagt flyplass!

Da Fornebu lufthavn ble nedlagt i 1998, lå alt til rette for det eventyret vi med stolthet nå kan presentere: Fornebu - et helt unikt område mellom fjorden og byen, med kun 10 minutter til Oslo sentrum.

Oscar Stormanger flytårnet
Det gamle flytårnet ligger idyllisk til. Her ligger også Gamle Fornebu Kultursenter - et levende og kreativt område for kultur og service.

Både barneskole og ungdomsskole er på plass, og flere barnehager har åpnet. Veier og gang- og sykkelnett er oppført, og den flotte Nansenparken er anlagt mellom flytårnet og Storøya grendsenter.

Tre venninner på tur med hun på Fornebu, Festplassen

Kjøpesenteret Fornebu S er godt etablert, her finner du en variert miks av butikker og andre ulike servicetilbud. Øvrige handel- og servicetilbud startes opp rundt om på Fornebu, og gir et stadig mer variert utvalg til glede for alle som bor, jobber og besøker halvøya.

 

Bilde av en butikk i Fornebu. Butikken Alpaca Society
Shopping på Fornebu

Over to tusen boliger er ferdigstilt eller under oppføring. Boligområdene Koksabukta, Hagebyen, Rolfsbukta og Hundsund er allerede ferdige, og i løpet av 2020 vil boligområdet Storøya ferdigstilles.

Byggingen er startet på boligområdet Oksenøya, området som ligger flott til på vestsiden av Fornebu, med ærverdige Oxenøen Bruk som nærmeste nabo. Flere av Oksenøya-prosjektene ligger nå ute for salg, og neste del legges ut for salg i 2018.

Storøya ved sommerfugldammen. Nye boliger fra OBOS på Fornebu
Boligene i prosjektet Storøya, ligger like ved sommerfugldammen.

Samtidig jobber vi kontinuerlig med de nye boligområdene som skal legges ut for salg. Ambisjonen er at Fornebu skal bli et mangfoldig område som du som beboer med stolthet kan kalle ditt hjem.

 

Takterrasse på Hundsund
Bor du på Fornebu kan du nyte godt av sol og lys - og med en flott utsikt over fjorden.

På dette flotte, luftige området som i dag kun bærer noen få utvalgte spor etter den gamle lufthavnen, ligger alt perfekt til rette for bygging av en ny bydel.

Bak de fleste boligprosjektene står OBOS Fornebu AS, og bak oss igjen står den klare idéen om å skape et hyggelig og inkluderende sted å bo, tilgjengelig for folk flest.

 

Fornebu

Ferdige prosjekter

Mange av boligene på Fornebu er allerede ferdigstilt, i bildegalleriet under kan du se et knippe av disse.

Ulike arkitekter har satt sine særpreg på de ulike boligområdene, og sammen med landskapsarkitektene skaper vi gode bomiljø på Fornebu.

Bildegalleri - ferdige prosjekter

Fornebu skal inspirere mennesker til å få frem det beste i seg selv og hverandre, og være så full av mangfoldig aktivitet at alle kan bidra. På Fornebu skal vi ha mot til å vise at vi bryr oss. Den unike naturen og dyrelivet skal være til glede både i dag og i morgen. Fornebu skal bli et møtested mellom ny kunnskap og gammel klokskap, og et godt samfunn fordi menneskene her lever, tenker, tror og elsker forskjellig.

Vedtatt den 12. mai 2006, kl 23.59

Fornebuerklæringen

" Fornebu skal inspirere mennesker til å få frem det beste i seg selv og hverandre, og være så full av mangfoldig aktivitet at alle kan bidra.

På Fornebu skal vi ha mot til å vise at vi bryr oss. Den unike naturen og dyrelivet skal være til glede både i dag og i morgen.

Fornebu skal bli et møtested mellom ny kunnskap og gammel klokskap, og et godt samfunn fordi menneskene her lever, tenker, tror og elsker forskjellig."

Vedtatt den 12. mai 2006, kl 23.59