Livet i Hagebyen

I Hagebyen har du store, grønne fellesareal med blomstrende busker, bærbusker og frukttrær – og barna har flotte lekeplasser.

Bilfrie gangstier og grønne områder er en selvfølge på Fornebu.
Bilfrie gangstier og grønne områder er en selvfølge på Fornebu.

Det er ikke sikkert du får sjøutsikt fra terrassen din, men du får en tiltalende bolig til en grei, fast pris, og du får gangavstand til mange store arbeidsplasser, skoler, barnehager, kjøpesenter, badestrender, Nansenparken, svømmehall, idrettsanlegg og offentlig transport.

Sporty fritidsmuligheter

Spaser en tur i Nansenparken eller ta deg en treningsøkt på sykkel eller rulleskøyter. Dra ut med kajakk eller bli med på bandy, yoga, dans, brettseiling eller bordtennis.

Dra innom Hundsund bad, spill tennis, fotball, golf eller curling. Start morgenen med en dukkert i sjøen eller bli med på bootcamp-trening. Fornebu er som skapt for deg som ønsker å være i aktivitet.

Skoler og barnehager

Ungdommene i Hagebyen er heldige. De kan gå på en innovativ ungdomsskole som satser på temabasert undervisning og samarbeid med næringslivet. Tett oppfølging av elevene er vektlagt, og varm lunsj tilbys alle. Skolen ligger i Hundsund grendesenter, der det også er barnehage, svømmehall og idrettshall.

Barneskolen i Storøya grendesenter ligger på den andre siden av Nansenparken, og der er det også barnehage.

Pappa med to små barn som koser i solen seg på brygga. Fra Hagebyen på Fornebu.Pappa med to små barn som koser i solen seg på brygga. Fra Hagebyen på Fornebu.
En pause i Nansenparken er enkelt når du bor i Hagebyen. Her ved vannspeilet midt i parken.

Bo og jobbe på Fornebu

Er du blant de mange som jobber på Fornebu, men som bor et annet sted i dag? Tenk all den tiden du vil spare ved å kunne rusle til jobben fremfor å stå i kø ut mot Fornebu om morgenen. Fornebubanen kommer, men trolig først om 7-9 år. 

Jobb i Oslo

Hvis du jobber i Oslo, må du huske at du kjører i motsatt retning av køen mot Fornebu. Ifølge GPS-målinger fra Ruter (mars 2014) er det kun 1-2 minutters forsinkelse på bussene fra Telenor Fornebu til Nationaltheatret i morgenrushet.

De samme bussene til Lysaker stasjon hadde åtte sekunders forsinkelse i snitt i morgenrushet, og det er god plass på bussen når du kjører i motsatt retning av køen. 

Hurtigbåt

Hvis buss, bil eller sykkel ikke frister, kan du ta den nye hurtigbåten mellom Rolfsbukta og Aker brygge. 12 minutter og akkurat tid til en kopp kaffe. 

Par på tur med hunden sin rundt vanndammen.Par på tur med hunden sin rundt vanndammen.
Vann og grøntområder står sentralt på Fornebu, og kanskje frister det med et kveldsbad i fjorden?

Nytt kjøpesenter

I oktober 2014 åpnet kjøpesenteret Fornebu S, som er nærmeste nabo til boligområdet Hagebyen. På senteret finner du 80 butikker og restauranter, og det er en butikkmiks som skiller seg fra et vanlig kjøpesenter, blant annet med en stor andel gründerbutikker som ikke er del av en kjede.

Bygningen er i verdensklasse når det gjelder miljøvennlighet, og har blitt tildelt miljøutmerkelsen «BREEAM Outstanding». I kjøpesenteret kommer det også treningssenter, bank og legesenter. Les om alle tilbudene på nettsidene til Fornebu S 

Oppdag hele Fornebu!

Klikk på bildet for å se kartet i større format. 

Oppdag hele Fornebu - kart som viser butikker, strender, parker, arbeidsplasser, boligfelt, idrettsarenaer, idrett- og svømmehall, Telenor Arena, arbeidsplasser med merOppdag hele Fornebu - kart som viser butikker, strender, parker, arbeidsplasser, boligfelt, idrettsarenaer, idrett- og svømmehall, Telenor Arena, arbeidsplasser med mer