OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Bilde fra folkelivet i gågaten i Lillestrøm.

Livet i Portalen

I Portalen Lillestrøm bor du midt i smørøyet – rett ved Lillestrøm stasjon, bussterminalen og alt som skjer i kulturbyen: konserter, teater, byfest og restaurantliv.

Et område i sterk utvikling

Lillestrøm er en urban by med mange møteplasser og Skedsmo kommune har i mange år vært i sterk utvikling. Bo bosetter du deg her, får du en fin kombinasjon av naturskjønne omgivelser og et pulserende byliv - i umiddelbar nærhet til alt Lillestrøm by kan tilby.

Her finner du  alt fra shopping, kunst, kultur, uteliv, sport og fritidsmuligheter, samt noen av landets mest attraktive arbeidsplasser.

Portalen ligger rett ved Lillestrøm stasjon som er Norges tredje største togstasjon.

Bilde av inngangspartiet til Lillestrøm Senter
Lillestrøm sentrum har på et bredt utvalg av butikker, restauranter og kafeer – og alt annet en moderne småby kan by på.

Kjøpesenteret Lillestrøm Torg, har 80 butikker og lange åpningstider - til klokken 21 på hverdager og til klokken 18 på lørdager. 

Med bolig i Portalen får du også gangavstand til aller de fleste servicetilbudene du trenger, enten det er frisør, lege, tannlege, fysikalsk behandling eller personlig pleie.

Johnér Bildbyrå AB
+46 8 644 83 30
www.johner.se
info@johner.se
sales@johner.se
Liker du å shoppe, trenger du ikke å gå langt.

Bredt arbeidsmarked

Foruten handel- og servicenæring, så er kunnskapsbyen Lillestrøm et av landets største forsknings- og teknologimiljøer. Kunnskapsbyen har mer enn 6 000 ansatte cirka 5 000 studenter.

Virksomhetene i kommunen er blant landets største og viktigste, spesielt innen forskning på energi og miljø, men også innenfor kunnskap og innovasjon.

Knutepunkt

Er du glad i å reise? Boligene i Portalen ligger rett ved Lillestrøm stasjon, et regionalt trafikk-knutepunkt med Flytoget som tar deg til Oslo Lufthavn på 10 minutter!

Bilde fra en av perrongene ved Lillestrøm togstasjon.

En aktiv livsstil

I Lillestrøm finner du et vell av frivillige lag og foreninger, og et bredt utvalg av idrettsaktiviteter; blant annet golf, curling, tennis, bowling, svømming, amerikansk fotball, cheerleading, riding, dans samt en mengde ulike ball- og kampsporter. Aktiviteter som passer for alle aldre og interesser - det er bare å velge!

Treningstime på Elexia
Liker du å holde deg i form. Da kan du for eksempel trene på SATS Lillestrøm.

Norges beste sykkelby

Visste du at Lillestrøm også er kåret til Norges beste sykkelby i 2008, 2010 og 2012? Her får du kilometervis med mosjon, opplevelser og rekreasjon, både i de bynære områdene og langs elveområdene ved Nitelva.

To syklister som sykler på sykkelstien langs Nitelva.
Enten du liker å sykle i byen eller i skogen, har du mange sykkelveier og stier å velge mellom. Her langs Nitelva.

De fagre Romeriksåsene ligger heller ikke langt unna, og her er det gode muligheter for både bading, fotturer, fiske og de gode markaopplevelsene.

Nebbursvollen Friluftsbad. Et yndet badested med store og flotte utebassenger.

Nebbursvollen friluftsbad er et populært sted for både store og små, og ikke langt fra friluftsbadet finner du Nordre Øyeren naturreservat med et rikt plante, fiske- og dyreliv.

Liker du fotturer er Bjønnåsen i Østmarka et populært turmål. Herfra kan du se både Gaustatoppen og Jotunheimen på en klar dag. 

Hest på Sørum Fritidsgård
Sørum Fritidsgård er stedet for deg som liker dyr og en tur på hesteryggen.

Lån gratis elsykler  

Ønsker du kanskje litt ekstra drahjelp på sykkelturen? Som beboer i Portalen får du en unik mulighet til å låne elsykkel nesten rett utenfor din egen ytterdør.

Seks flotte elsykler er snart tilgjengelige for utlån, og du kan bruke syklene helt gratis i tre timer. Dersom du vil begi deg ut på en langtur på mer enn tre timer, betaler du 10 kroner per time.

Les mer og reserver sykkel her  (Lenke ut)

Kulturbyen

Skedsmo har et godt kulturtilbud og kan by på en moderne kino, konserter, forestillinger, festivaler og andre arrangementer. Kafé- og utelivet blomstrer, og restaurantene byr på kulinariske retter fra mange land. 

Er du glad i fotball og skikkelig kampstemning, anbefaler vi Åråsen, LSKs hjemmebane. Og i LSK er det ikke bare gutta som briljerer; LSK Kvinner vant toppserien i 2012 og 2014, og i 2013 fikk de sølv.

Statuen av Tom Lund foran Åråsen Stadion.
Foran Åråsen Stadion, hjemmearenaen til LSK står statuen av fotball-legenden Tom Lund.

I Lillestrøm kan du også besøke Norges mest moderne kino med syv saler av høy kvalitet. Eller kanskje velger du heller et av de mange arrangementene i den regionale storstuen Lillestrøm kultursenter, eller en av forestillingen til Akershus Teater.

Hvert år går dessuten den populære Byfesten av stabelen – midt i Lillestrøm – her er det alltid fullt hus og flere spennende artister på scenen.

Mye som skjer på Norges Varemesse

Rett ved Portalen ligger også Norges Varemesse med store publikumsmesser innenfor bl.a. reiseliv, båt, utdanning, bolig, hobby og landbruk, samt jevne events.

På Scene5 - kafeen, kan du få med deg aktiviteter for både kropp og sjel. Bokkafé, med kjente og nye forfattere, eller vitenkafé med foredrag og ny kunnskap, samt spennende quiz.

Fasaden til Varemessen på Lillestrøm
Norges Varemesse byr ikke bare på utstillinger, men også events og spennende aktiviteter.

Oppgraderte skoler og barnehager

Her finnes både barnehager, barne- og ungdomsskoler og videregående skole, i tillegg til en aktiv musikk- og kulturskole.

Kommunens satsning på barnehage og skole har resultert i at alle skoler er nybygde eller har blitt renovert de siste årene. Barna i Portalen vil sokne til Vigernes barneskole og Kjellervolla ungdomsskole

Lekområde langs Nitelva.
Trygg lek er en viktig del av en god barndom. Her fra friluftsområdet langs Nitelva.