Livet i Rolfsbukta

Ro i sinnet – utsikt over sjø og vann har alltid vært attraktivt. I Rolfsbukta bor du nærmest ved bryggekanten, og samtidig har du en rekke tilbud i nærområdet.

Rolfsbukta er det boligområdet på Fornebu som ligger nærmest fjorden.
Rolfsbukta er det boligområdet på Fornebu som ligger nærmest fjorden.

Aktivitetsmuligheter

Livet på Fornebu er som skapt for deg som ønsker å holde kroppen i form. Ta deg sykkeltur eller spasér i den vakre Nansenparken. Ta et morgenbad fra brygga, eller hva med kajakk, yoga eller bordtennis?

Par på tur med hunden sin rundt vanndammen.Par på tur med hunden sin rundt vanndammen.
Nansenparken er blitt et populært rekreasjonsområde i Bærum.

Dra innom Hundsund bad, spill tennis, golf eller curling. Rolfstangen er trolig den mest populære fiskeplassen på Fornebu – bare et par kast fra utgangsdøra. 

Nær butikker og restauranter

Du trenger ikke gå langt for å finne en hyggelig restaurant. Sjøflyhavna kro ligger i Rolfsbukta og er en populær møteplass. I Kanalbygg 4 i Rolfsbukta kommer det et lite konditori.

Kjøpesenteret Fornebu S har nylig åpnet, og der finner du 80 butikker og restauranter. I kjøpesenteret kommer det også treningssenter, bank og legesenter. Les om alle tilbudene på nettsidene til Fornebu S

Sommerbilde med et ektepar på utekafe på FornebuSommerbilde med et ektepar på utekafe på Fornebu
En sommerdag på Sjøflyhavna kro i Rolfsbukta.

Skoler og barnehager

Hundsund ungdomsskole satser på temabasert undervisning og samarbeid med næringslivet. Tett oppfølging av elevene er vektlagt, og varm lunsj tilbys alle. Skolen ligger i Hundsund grendesenter, der det også er barnehage, svømmehall, idrettshall, kantine og bibliotek. Barneskoler ligger på Storøya og Snarøya. 

Bo og jobbe på Fornebu

Jobber du på Fornebu, men bor et annet sted i dag? Tenk all den tiden du vil spare ved å kunne rusle fra Rolfsbukta til jobben – fremfor å stå i kø ut mot Fornebu om morgenen. 

Jobb i Oslo

Hvis du jobber i Oslo, må du huske at du kjører i motsatt retning av køen mot Fornebu. Ifølge GPS-målinger fra Ruter (mars 2014) er det kun 1-2 minutters forsinkelse på bussene fra Telenor Fornebu til Nationaltheatret i morgenrushet.

De samme bussene til Lysaker stasjon hadde åtte sekunders forsinkelse i snitt i morgenrushet, og det er god plass på bussen når du kjører i motsatt retning av køen. 

Hurtigbåt

Hvis det ikke frister med buss, bil eller sykkel til Oslo sentrum, kan du ta den nye hurtigbåten mellom Rolfsbukta og Aker brygge. 12 minutter og akkurat tid til en kopp kaffe.

Oppdag hele Fornebu

Klikk på kartet for å forstørre.

Oppdag hele Fornebu - kart som viser butikker, strender, parker, arbeidsplasser, boligfelt, idrettsarenaer, idrett- og svømmehall, Telenor Arena, arbeidsplasser med mer