Hopp til innholdet
Illustrasjon som viser terrassene på Erletunet på kveldstid

Slik skaffer du deg bolig på Storøya

Å kjøpe en bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

Hopp rett ned til:

Status: Alle boliger er lagt ut for salg

Totalt skal det bygges cirka 500 boliger på Storøya. De siste boligene ble lagt ut for i juni 2017, og forkjøpsretten er avklart. Det vil si at hvem som helst kan kjøpe boligene som fortsatt er ledige – du trenger ikke å være OBOS-medlem. 

Falketunet

Salget av det aller siste trinnet på Storøya er nå i gang: Falketunet, med totalt 30 boliger. 

Snipetunet

Det er fortsatt én ledig bolig igjen i Snipetunet. Sjekk boligvelgeren for å finne ut mer om denne boligen. 

Når kan jeg flytte inn?

Flere byggetrinn og boliger på Storøya er allerede ferdig inflyttet. Her kan du ser når vi har planlagt innflytting for boligene vi bygger nå. Flytt inn i et flunkende nytt og fiks ferdig hjem! 

  • Vipetunet: Planlagt fra første kvartal 2018
  • Finketunet: Planlagt fra tredje kvartal 2018
  • Erletunet: Planlagt fra tredje kvartal 2018
  • Snipetunet: Planlagt fra fjerde kvartal 2018
  • Falketunet: Planlagt fra 2019

Må jeg være OBOS-medlem?

Du må ikke være OBOS-medlem for å kjøpe bolig på Storøya. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer på salgsmøtet. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

Priser

Boligene på Storøya er selveierleiligheter i et boligsameie. De har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finansieringen. En oversikt over ledige leiligheter, planløsninger og priser vil bli lagt ut her så snart dette er klart.

Finansiering

Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette

Ekstra god rente i OBOS-banken 

Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

Finn ut mer om OBOS Nyboliglån

Innbetaling

Boligene på Storøya er selveierleiligheter i et boligsameie. De har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finanseringen.

Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du en mindre del av kjøpesummen (maksimalt 10 prosent). Vi trenger også bekreftelse på at du har resten av finansieringen i orden, for eksempel gjennom telefon eller e-post fra banken din. Resten av kjøpesummen betaler du når du overtar boligen.

Felleskostnader

Når du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker blant annet kommunale avgifter, renhold av fellesarealer, snømåking og vaktmestertjenester. Størrelsen på felleskostnadene for den enkelte bolig finner du i boligvelgeren.

Utgifter til oppvarming, strøm og varmtvann får du en egen faktura på, basert på forbruket i din egen bolig.

Et trygt kjøp

Å kjøpe en OBOS-bolig er noe av det tryggeste du kan gjøre. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag cirka 200 000 boliger. Alle våre nye boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske krav. Vi har fem års reklamasjonstid på nye boliger, og følger deg opp også etter at du har flyttet inn. Gjør et trygt boligkjøp.

Skal du selge?

Trenger du verdivurdering eller et godt tilbud på salg av din gamle bolig?

OBOS-eiendomsmeglere hjelper deg gjerne.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for å kjøpe, vi står klare for å svare på dine spørsmål!

Karianne Nagell Prytz

Karianne Nagell Prytz

Prosjektselger

Anne Kari Sterten

Anne Kari Sterten

Prosjektselger