Livet i Glassberget

I Glassberget borettslag bor du sentralt på Hamar vest, men likevel ikke i sentrum. I ditt nye nabolag har du umiddelbar tilgang til sport og friluftsliv, samtidig som Hamar sentrum bare er en kort spasertur unna.

Bilde fra Koigen, som er et friområde ved sjøkanten i Hamar.

Sentral beliggenhet

Boligene får en sentral beliggenhet i et etablert boligområde, med kort avstand til det du trenger. En kort spasertur fra leiligheten din finner du treningssenter, Mega, Rema 1000 og Maxi Storsenter med et godt utvalg av butikker. Noen få skritt fra døra ligger en bussholdeplass hvor du kan hoppe på buss B2 og være i byen på få minutter. Det er ca. 2,5 kilometer fra Glassberget til Hamar sentrum.

Stemningsbilder fra Hamar sentrum. En ungdomsgjeng som går bortover i gågata.Fra de nye leilighetene i Glassberget borettslag er veien kort til Hamar sentrum.

En aktiv hverdag

Prosjektet ligger vestvendt med svært gode solforhold og en fantastisk utsikt mot Mjøsa. Fra din nye bolig er veien kort til de flotte turområdene på Martodden. Her kan du ta deg en koselig spasertur langs Mjøsa, eller følge en av de mange stiene og lysløypene ved Furuberget. Er du av den sporty typen, finner du også både fotballbaner, håndballhall og ishockeyhallen CC Amfi i umiddelbar nærhet. I Glassberget ligger alt til rette for et aktivt liv.

Bildet fra uteområdene ved Koigen, ved sjøkanten i Hamar.Det er mange flotte uteområder i nærheten av de nye leilighetene.

På historisk grunn

Glassberget borettslag har fått navnet sitt etter garvermester Anders Paulsberg, som var forpakter av Storhamar gård fra 1864 til 1876. Han var kjent som en jovial og hyggelig mann, og hadde kallenavnet "Glassberget". Han var en sentral figur i byen og hadde stor forretningsvirksomhet og flere eiendommer. Siden de nye boligene blir beliggende på gården Storhamars grunn, har prosjektet derfor fått navnet Glassberget.

Skoler og barnehager

De nye boligene ligger i nærheten av flere skoler og barnehager; Presterud barneskole, Storhamar barneskole, Ajer ungdomsskole, Hamar katedralskole, WANG Toppidrettsgymnas, Martodden barnehage, Blåveisen barnehage og Jønsrudløkka barnehage.

IMA90403Det er flere skoler og barnehager i nærheten av de nye boligene i Knut Alvsons gate.