OBOS bidrar – dette er våre tiltak

Informasjon til medlemmer og kunder

Norge og verden er nå inne i krevende tider. OBOS skal bidra i den nasjonale dugnaden og vi gjør det vi kan for å være i normal drift. Vi har derfor satt inn en rekke tiltak for å beskytte våre medlemmer, samarbeidspartnere, kunder og ansatte fra smitte.

Dette er våre tiltak
Lukk
Hopp til innholdet
Utsiktsbilde fra Blindheimshøgda med fjord og fjell.

Livet på Blindheimshøgda

På Blindheimshøgda får du følelsen av å bo sentralt, men likevel tilbaketrukket. Her får du et naturlig pusterom i tilværelsen med en flott utsikt i naturskjønne omgivelser.

Midt mellom alt

Leilighetene ligger skjermet, med tilgang til skog og mark like utenfor ytterdøra. Samtidig er du kun få minutters gange fra det lokale handelssentrumet på Blindheim med butikker, trening, frisør, fysioterapeut, legesenter og helsestasjon.

Det tar fem minutter til Moa hvor landets største kjøpesenter ligger, samt kino, svømmehall og en rekke andre servicetilbud, som blant annet rutebilstasjonen – knutepunktet for kollektivtilbudet i hele regionen.

Huske i tre ved Lillevannet med grønne åser i bakgrunnen.
I Spjelkavik er det flere turløyper, blant annet ved det idylliske Lillevannet.

Tett på naturen 

Blindheimshøgda ligger ved foten av Emblemsfjellet som er et populært turmål sommer som vinter. Et stort nettverk av turstier fører deg til små og store topper og flere fjellvann. Fra boligen kan du følge en flott tillaget sti helt opp til det populære Stikk UT-målet Høgkubben, en av de mest besøkte toppene i Ålesund kommune.

Skogen som omgir fjellet er også et flott utgangspunkt for tur og rekreasjon. Her finner du ulike stier, rasteplasser og et rikt dyre- og fugleliv. På sommerhalvåret er det også gode muligheter for telting, fiske og sykling. Om vinteren prepareres det langrennsløyper fra Emblem i øst til Spjelkavik i vest, her finner du også et lite alpinanlegg. 

Illustrasjon av turmuligheter på Blindheimshøgda. Grussti og skilt mot Høgkubben.
Turmulighetene er mange takket være Blindheimshøgdas landlige, men sentrale, beliggenhet.

Skoler og barnehager

Innenfor få minutters gange finner du flere barnehager og skoler. En kilometer øst for Blindheim ligger det også en privat ungdomsskole med god tilkomst via buss, bil eller sykkel. Like ved Moa ligger også to nyrenoverte videregående skoler med mange spennende utdanningsløp. Femten minutter med buss fra Moa ligger Campus Ålesund hvor NTNU, Norsk Maritimt Kompetanse-senter og Ålesund Kunnskapspark holder til.

Gutt med grønn sekk som leier en voksen kvinne på en gangvei.
Fra Blindheimshøgda sameie er det kort vei til barnehager og skoler.

Kollektivtilbud

Det er gode kollektivtilbud fra Blindheimshøgda med flere bussavganger hver time. Rute 632, 602 og 250 tar deg til Moa Trafikkterminal som videre tilbyr bussavganger til hele distriktet i tillegg til langdistanseruter og transport til Ålesund lufthavn Vigra.