Hopp til innholdet
Illustrasjon av far og barn på vei inn inngangspartiet til et av byggene i Frysjaparken.

Slik skaffer du deg bolig i Frysjaparken

Å kjøpe en bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

Hopp rett ned til:

 • Må jeg være OBOS-medlem?
 • Priser og finansiering
 • Innbetaling
 • Slik kjøper du bolig
 • Et trygt kjøp
 • Skal du selge?

  Må jeg være OBOS-medlem?

  Du må ikke være OBOS-medlem før du kjøper en bolig i Frysjaparken. OBOS-medlemmer har forkjøpsrett ved salgsstart. Det vil si at medlemmene får velge og kjøpe bolig før ikke-medlemmer på salgsmøtet. Etter at OBOS-medlemmene har valgt og kjøpt sine boliger er det fritt frem for alle å kjøpe boligene som fortsatt er ledige.

  Er du ikke OBOS-medlem? Du kan få forkjøpsrett med en gang ved å melde deg inn nå!

  Priser

  Totalprisen for boligen

  Fryjalia organiseres som borettslag. Felleslånet er et lån som vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er bare ansvarlig for den delen av felleslånet som er knyttet til din bolig. Felleslånet i Frysjalia borettslag er på 50 prosent av totalprisen.

  Resten av totalprisen er innskudd (egenkapital). Dette finansieres av den enkelte kjøper – for de fleste ved hjelp av et boliglån.

  Totalpris og fordeling mellom felleslån og innskudd (egenkapital) ser du i boligvelgeren.

  Boligene i Kikut er selveierleiligheter i et boligsameie. De har ikke fellesgjeld, og det er du som kjøper som sørger for hele finansieringen. 

  Utvalgte boliger selges med OBOS Bostart, en ny prismodell som gjør det enklere å komme inn på boligmarkedet.

  Finansiering

  Vi trenger bekreftelse på at du har hele finansieringen i orden før du kan kjøpe en bolig. Det kan vi få gjennom et finansieringsbevis, eller ved å snakke med en i banken din. OBOS-banken hjelper deg gjerne med dette(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)

  Ekstra god rente i OBOS-banken

  Det skal være lett å velge helt ny bolig! Derfor får du ekstra god rente på lån til ny bolig i våre boligprosjekter. Du kan låne inntil 85 prosent av kjøpesummen, og få mellomfinansiering til samme lave rente som på boliglånet.

  %BANK_RENTE_INFORMASJON%

  Finn ut mer om OBOS Nyboliglån(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)

  Innbetaling

  Når du skriver under på kjøpekontrakten betaler du 100 000 kroner (dersom byggestart ikke er vedtatt).

  Når byggestart er vedtatt betaler du 10 prosent av totalprisen for boligen minus de 100 000 kronene du betalte ved kontraktsinngåelsen. Dersom byggestart allerede er vedtatt når du kjøper boligen betaler du 10 prosent av totalprisen med en gang.

  Når du overtar boligen betaler du resten av innskuddet (egenkapitalen). Da starter også betalingen av felleslånet, via månedlige felleskostnader.

  Felleskostnader

  Fra du overtar boligen betaler du et fast beløp i måneden til felleskostnader. Dette dekker renter og avdrag på din andel av felleslånet samt driftskostnader (for eksempel offentlige avgifter, grunnpakke for kabel-TV og Internett, renhold av fellesarealer, avsetning til framtidig vedlikehold med mer). Størrelsen på felleskostnadene finner du i boligvelgeren.

  Hvis du ønsker, kan du betale ned din andel av felleslånet raskere enn den ordinære nedbetalingsplanen. Da går også felleskostnadene ned.

  Slik kjøper du bolig

  Hvis du har bestemt deg for å kjøpe en bolig etter at salgsmøtet er avholdt, er neste steg å fylle ut en bindende kjøpsbekreftelse og sende den til prosjektselger. Deretter finner dere en tid som passer og avtaler et kontraktsmøte. På møtet signeres den endelige kontrakten. Dersom du ønsker ytterligere informasjon før du sender inn bekreftelsen, kan du kontakte prosjektselger.

  Last ned kjøpsbekreftelse her:

 • Frysjalia trinn 1 og 2  

 • Kikut C1 og C2 

 • Kikut C3 

  Et trygt kjøp

  Å kjøpe en OBOS-bolig er noe av det tryggeste du kan gjøre. Vi har bygget over 100 000 nye hjem siden starten i 1929, og forvalter i dag cirka 200 000 boliger. Alle våre nye boliger er bygget etter de nyeste forskriftene og standardene, og oppfyller alle tekniske krav. Vi har fem års reklamasjonstid på nye boliger, og følger deg opp også etter at du har flyttet inn. 

  Gode grunner til å kjøpe helt ny bolig

  Skal du selge?

  Trenger du verdivurdering eller et godt tilbud på salg av din gamle bolig?

  OBOS-eiendomsmeglere(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut)(Lenke ut) hjelper deg gjerne.

   

Kontakt oss

Vil du vite mer? Vi svarer gjerne på dine spørsmål!